Fridde i pausen

19.01.14 // Det ble hjertevarmt i pausen i kampen mellom Glassverket og Flint, da Monica fridde til sin Morten. Gjett hva han svarte!

Skrevet av NTH

Rammen rundt frieriet var perfekt. Hjemmekamp og 609 tilskuere i Drammenshallen, åpent kamera på TV2 Sumo og ikke minst to iherdige Glassverket-ildsjeler.

– Vil du gifte deg med meg, spurte Monica Fredheim og fikk selvsagt et klart og tydelig «ja» fra samboeren Morten Lindal, til stor jubel fra tilskuerne i hallen.

Monica Fredheim jobber på Glassverket IFO og hadde planlagt stuntet med god hjelp fra daglig leder Anja Lønseth siden før jul.

– Jeg var ganske trygg på hva han ville svare. Vi har snakket om det lenge, men han ble nok litt overrasket og kanskje litt flau i dag, smiler Fredheim.

Morten Lindal spiller på herrelaget til Glassverket og var helt uforberedt da han ble bedt om å komme ut på banen.

– Jeg visste ingenting på forhånd, sier han. – Men jeg skjønte tegninga da Stig spurte meg om jeg visste hva som kom til å skje, ler han.

Lederen i Glassverket Idrettsforening, Stig Pedersen, hadde regien på den hjertevarme seansen.

– Det var moro. Det er to stykker som nesten vier hele livet sitt til Glassverket. Jeg ble spurt på forhånd om de fikk lov til å gjøre det, så det kunne jeg jo ikke si nei til, smiler han.

– For meg var det naturlig å gjøre det her. Jeg er født og oppvokst på Glassverket og har et veldig lilla hjerte. Og jeg ville at det skulle bli litt show ut av det, sier Fredheim.

Samboer Morten åpner nå for en aldri så liten feiring selv om det er søndag kveld.

– Jeg har litt sjampanje stående, så det kan hende vi må sprette den. Det er en stor dag, smiler han.

Spillerne var i garderoben da hjertene smeltet ute i hallen, men fikk med seg begivenheten etter kampen.

– Jeg hørte det først etterpå, men gratulerer så mye til de to. Det var jo veldig hyggelig. Jeg har aldri hørt om noe sånt i forbindelse med kamp før, så de må gjerne begynne å gjøre det fast her, ler Kristin Nørstebø.

– Det var koselig og skikkelig god pauseunderholdning da. Jeg har aldri opplevd det på kamp før, så jeg vil gjerne gratulere, smiler Renate Saastad Sømme.

PS! Hvis du stod i vaffelkø da dette skjedde, kan du fortsatt få med deg den gledelige seansen på TV2 Sumo, etter ca 46 minutter av opptaket fra kampen mellom Glassverket og Flint.

Av Peter Tubaas