• Karoline Næss ble premiert med to minutters pause etter duellen med Pia Narvesen.

Mageplask mot Stabæk

15.01.14 // Stabæk ble for sterke hjemme i Nadderudhallen og stoppet Glassverkets seiersrekke med en 29-22-seier onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Bataljen i Nadderudhallen startet med et smell. De første ti minuttene bød på tre utvisninger og svært tøffe dueller. Pia Narvesen ble blant annet sendt i bakken av Karoline Næss, som på sin side mente at Glassverket-spilleren filmet og signaliserte det tydelig etterpå.

– Jeg så det og hørte også hva både hun og treneren sa om det. Det synes jeg var unødvendig, sier Pia Narvesen. – Jeg så ikke at hun kom en gang. Jeg klarer ikke fyke avgårde sånn uten at noen hjelper til. Jeg synes det var en fortjent tominutter, sier hun, noe dommeren var enig i og sendte Næss på benken.

Veronica Kristiansen skåret kampens første mål etter nesten fire minutter, men etter det var Glassverket aldri foran igjen. Gjestene manglet den entusiasmen og presisjonen som har sikret sterke seirer i de foregående kampene.

– Det ble mye upresist og mange bom i dag. Vi hadde ikke fokus nok, slår Kristiansen fast. Hun skåret fire ganger og ble kåret til Glassverkets beste.

Etter en tett og svært hektisk førsteomgang som endte 13-12, begynte vertene å dra fra etter hvilen og gikk opp i en firemålsledelse for første gang etter åtte minutter. Glassverket kom tilbake og hadde en god periode like etter da Hege Bakken Wahlquist og Emilie Christensen skåret sine første for dagen, og Mina Gustavsen med et nydelig innspill til Monica Iversen på strek.

Dermed var Glassverket bare ett mål bak, men så var det også slutt på moroa.

– Jeg er veldig skuffet nå. Det ble mye en-og-en-jobbing, mange tekniske feil og slurvete pasninger. Men jeg håper vi lærer noe av dette. Det er bra det kommer en ny kamp fort igjen, sier tremålsskårer Monica Iversen.

I Stabæk ledet landslagskeeper Silje Solberg an med en høy redningsprosent. Ute på banen puttet tvillingsøster Sanna seks ganger, sammen med Malin Holta med like mange. Bredal Oftedal puttet seks.

– Det er tøft hver bidige gang vi er her. Og vi taper for et bedre lag i dag, konstaterer Charlotte Aasbø som skåret tre ganger.

Trener Kenneth Gabrielsen var like langt nede som spillerne, men synes ikke det var nødvendig med noen tordentale i garderoben etter kampen.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne ha vunnet, men det er ikke alltid ting går som man ønsker. Vi er skuffet alle sammen, men vi må ha litt selvinnsikt også. Når vi mangler den lille skarpheten som vi trenger, kommer vi litt på etterskudd hele tiden. Vi får aldri flyt, selv om vi har heng på dem lenge. Og all honnør til Stabæk, som var gode i dag, oppsummerer han.

Glassverket er fortsatt nummer fire på tabellen (13 poeng), men Tertnes (13), Stabæk (11) og Nordstrand (11) har én kamp mindre spilt

Kampfakta: Stabæk – Glassverket 29-22 (13-12/16-10)
Postenligaen, Nadderudhallen, onsdag 15. januar 2014 – kl 1900
Tilskuere: Ca 300 (Uoffsielt).
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 3, Charlotte Aasbø 3, Trine Olsen 1, Kristin Nørstebø 4, Hege Bakken Wahlquist 1, Mina Gustavsen 2, Pia Christine Narvesen 1, Marthe Kristin Olsen, Renate Saastad Sømme 2, Emilie Christensen 1, Veronica Egebakken Kristiansen 4.
Toppskårere: Sanna Solberg og Malin Holta, Stabæk 6 og Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø, Glassverket 4
Tominuttere: Stabæk 1 og Glassverket 2
Gule kort: Stabæk 2 og Glassverket 0

Neste kamp: Glassverket – Flint Tønsberg (Postenligaen), Drammenshallen, søndag 19. januar 2014 – kl 1800

Av Peter Tubaas

zp8497586rq