• Kristin Nørstebø spiller for første gang for bortelaget i Nadderudhallen onsdag kveld. Til høyre Trine Olsen og i forgrunnen trener Kenneth Gabrielsen.

– Det går ikke av seg selv

14.01.14 // Glassverket er det eneste laget som har vunnet sine fire siste kamper i Postenligaen, men spillerne er sikre på at de må jobbe like hardt eller enda hardere for å vinne de neste kampene.

Skrevet av NTH

I kveld hadde Glassverket sin siste økt i Drammenshallen før bataljen mot Stabæk onsdag kveld.

– Det har vært tett mellom kampene nå, så vi kunne sikkert hatt enda mer trykk på trening. Men det er i morgen det gjelder. Det er alle klare over, og vi vet at vi møter et veldig godt håndballag, sier Gabrielsen til glassverketelite.no.

I tilsvarende kamp for nøyaktig ett år og én dag siden, tapte Glassverket 17-26 i Nadderudhallen og skåret bare fem mål før pause.

– Jeg håper ikke det skjer igjen, men i morgen kan vi senke skuldrene og gi jernet. Det er et annet lag som har presset på seg nå, mener Glassverket-treneren.

HUSK: Stabæk – Glassverket (Postenligaen), Nadderudhallen, onsdag 15. januar 2014 – kl 1900

Glassverket er nummer fire på tabellen med 13 poeng, fire poeng foran Stabæk på 7. plass (én kamp mindre spilt). På mange måter er rollene byttet mellom lagene siden i fjor. Men Kristin Nørstebø, som kom til Glassverket fra Stabæk i sommer, tror det blir en knalltøff kamp.

– Jeg er ganske sikker på at Stabæk vil bli kjempeskuffet over å tape mot oss, så de kommer til å gi alt. Men vi kjenner dem godt og er godt forberedt, sier Nørstebø.

Glassverket-spillerne tar ikke av selv om poengene har kommet tett i de siste kampene.

– Ingen her tror at det kommer til å gå av seg selv. Vi må legge ned like mye arbeid som mot Tertnes og Byåsen, eller kanskje mer, for å vinne denne kampen, sier Trine Olsen, som skåret fem og var Glassverkets beste i Nadderudhallen i fjor.

– Vi var litt heldige som møtte Oppsal da vi slapp oss litt ned i forrige kamp. Vi får sette inn støtet litt tidligere denne gangen, legger kantspilleren til.

Etter at Larvik og Storhamar spilte uavgjort er Glassverket det eneste laget i Postenligaen med fire seirer på sine fire siste kamper.

– Jo flere kamper vi vinner, jo større blir forventningene til oss og desto mer gira blir motstanderen. Jeg merker at Glassverket er et lag alle vil slå. Det er veldig gøy, men det betyr at vi må være ekstra gode, sier Kristin Nørstebø.

Bæringens debut i lilla drakt kom mot nettopp Stabæk i serieåpningen i høst. Nørstebø skåret seks mål og ble Glassverkets toppskårer i 22-22-kampen.

– Jeg gleder meg veldig, veldig til å spille mot Stabæk, smiler Nørstebø. – Det blir helt spesielt. Jeg har vært i Nadderudhallen omtrent hver dag i fem år, så det er som å spille på hjemmebane, bortsett fra at jeg er på det andre laget, sier hun.

Stabæk har et solid overtak på Glassverket etter tre seirer og én uavgjort i de fire kampene lagene har møttes i serie og sluttspill i kalenderåret 2013. Siden i sommer har Glassverket også møtt Stabæk fire ganger i treningskamper. To har endt med seirer til Glassverket, mens én har endt med uavgjort og én med tap.

Fem siste seriekamper:
Stabæk: T-T-S-S-S
Glassverket: S-S-S-S-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 4/9 U 22-22 (PL, hjemme)
2013 24/4 T 21-24 (Sluttspill, hjemme)
2013 10/4 T 25-36 (PL, hjemme)
2013 13/1 T 17-26 (PL, borte)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas

zp8497586rq