• Monica Iversen & Co gjorde det vrient for Levanger i bortekampen 2. oktober 2013.

Tetter igjen i forsvar

10.01.14 // Bare Larvik har sluppet inn færre mål enn Glassverkets 230 baklengs etter 10 serierunder i Postenligaen. – En bekreftelse på at vi gjør mye riktig, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Skrevet av NTH

Etter 10 serierunder ligger Glassverket på 4. plass i Postenligaen med en positiv målforskjell på 7 mål. 230 baller har gått i mål så langt i år, noe som er 37 færre enn på tilsvarende tid i fjor.

– Det er faktisk enda bedre enn jeg hadde håpet på. Spillerne har gjort en kjempejobb. Jeg ser de tallene som en bekreftelse på at vi gjør mye riktig i Glassverket, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Selv om Larvik har sluppet inn færrest mål så langt med sine 187* er Glassverket laget som har sluppet inn færrest mål i én kamp. Det skjedde borte mot Levanger. Kun 13 baller føk i nettmaskene. I hele fjorårssesongen var det bare ett lag som klarte samme bragden. Tertnes slapp inn kun 13 mål hjemme mot Levanger for snart et år siden.

Gabrielsen mener at innsats er nøkkelen til å lykkes i forsvar. Hardt arbeid avgjorde kampen mot Oppsal på onsdag.

– Ja, spesielt i det siste kvarteret var det god struktur på forsvarsspillet vårt. Vi gjorde noen justeringer, men det viktigste er at vi var mentalt til stede. Forsvarsspill er ikke mer hokus-pokus enn at vi lykkes hvis vi har trua og yter 100 prosent. Man må være på, ellers har man ikke en sjanse, sier Glassverket-treneren.

Nå vil Gabrielsen stabilisere Glassverket på det nivået og utnytte det gode forsvarsspillet til å bli bedre i de neste fasene av spillet.

– Vi skal sette alt ordentlig i system og utvikle det videre slik at vi kan tjene på det i ankomstspillet vårt. Der har vi fortsatt en del å gå på. Jeg vil gjerne ha flere mål, sier han.

Fredrikstad har nest minst innslupne mål med 218 etter at målene fra Larvik-kampen* i høst er borte, men de har også én kamp mindre spilt enn de lilla. Østfoldingene må slippe inn mindre enn 12 mål borte mot Flint på søndag om de skal beholde posisjonen foran Glassverket på antall innslupne mål.

Den defensive organiseringen, kombinert med fortsatt god uttelling framover har ført til at Glassverket har 13 poeng etter 10 runder. Det tok 15 runder i opprykkssesongen i fjor å komme like langt.

* Kampen mellom Larvik og Fredrikstad 11. september endte 40-18, men målforskjellen er satt til 0-0 av NHF fordi Fredrikstad brukte en ikke-spilleberettiget spiller. Fredrikstad ble også ilagt en bot på 7500 kroner. Ser vi bort fra det har Fredrikstad «egentlig» sluppet inn 258 mål og Larvik 205 på henholdsvis ni og ti seriekamper.

Av Peter Tubaas