• Veronica Kristiansen og Renate Saastad Sømme jubler for seier.

– Deilig følelse

08.01.14 // Glassverket-spillerne kunne strekke armene i været etter snuoperasjonen mot Oppsal, men det måtte en alvorsprat i garderoben til.

Skrevet av NTH

Etter kampen mot Oppsal stod Veronica Kristiansen med et bandasjert lår på grunn av en lårhøne, men var bare et stort glis etter at Glassverket hadde klatret fra femte til fjerdeplass i Postenligaen.

– Det er en deilig følelse, smiler hun. – Vi har en selvtillit uten like nå, men vi er også flinke til å fokusere på en ny kamp når den kommer, slik at vi ikke blir for høye på pæra. Kenneth holder oss nede på bakken, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

Beina var kanskje så godt plantet på bakken at det slett ikke tok av mot Oppsal onsdag kveld. Til pause stod det 14-11, og Glassverket slet med presisjonen. I garderoben måtte trener Kenneth Gabrielsen ta en alvorsprat med spillerne.

– Han spurte om vi hadde vært ærlige før kampen da vi sa at vi var klare til kamp, og da måtte vi selvsagt svare at vi skulle være «på» i andre omgang. Det tror jeg vi viste utpå der også. Det er veldig bra hvordan vi står sammen og at alle er med og bidrar til at det snur, sier Kristiansen.

– Kenneth var ikke blid på oss, for å si det sånn. Og han hadde et poeng. Men vi tok hintet. Og det å vinne på en dårlig dag er det beste som finnes, legger en smørblid Renate Saastad Sømme til.

– I førsteomgang var vi ikke på, men jeg fikk svar i pausen, og spillerne gjorde jobben. Det ble en vanvittig arbeidsseier. Hvordan vi tok poengene er det ingen som tenker på i ettertid. Her har vi ingen stilkarakterer, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket har vunnet seks av de syv siste seriekampene i Postenligaen. De slo Oppsal for tredje gang på rad i serien etter at de to lagene rykket opp sammen for to år siden.

– Dette var fantastisk, vi vinner takket være en kollektiv innsats i andre omgang, sier Charlotte Aasbø, som opplevde noe så sjeldent som å bli utvist for andre kamp på rad.

Men det var ikke så rart, for det var svært høy temperatur på banen i en hektisk siste fase av kampen. Glassverket fikk også litt «hjelp» fra den andre benken. Det ble nemlig ikke mindre fyr i huset da Oppsal-treneren ropte til spillerne sine at «nå vinner vi» ikke lenge før slutt.

– Ja, det hørte jeg. Jeg ble skikkelig tent av det, og tenkte at ikke søren om de skulle få lov til det, smiler Veronica Kristiansen.

– Jeg hørte det også, men da bare smilte jeg, for jeg visste jo at det gjør de i hvert fall ikke, ler Renate Saastad Sømme.

Av Peter Tubaas

zp8497586rq