Ellevill jubel for seier mot Byåsen

05.01.14 // Jubelen ville ingen ende ta etter 29-24 mot Byåsen i årets første seriekamp for Glassverket. – Sesongbeste, sier treneren.

Skrevet av NTH

Året startet dermed like bra som det sluttet for Glassverket i Postenligaen. Seieren mot Byåsen er den andre store skalpen på rad for de lillakledde, som slo Tertnes sist.

– Sesongbeste, konstaterer trener Kenneth Gabrielsen. – Dette er bedre enn Tertnes-kampen. Vi bryter barrierer gang etter gang. Byåsen mangler riktignok noen spillere i dag, men de har en førstesekser som på papiret er flere hakk bedre enn oss, sier han.

Første omgang var helt jevn, og Glassverket klarte stort sett å holde seg ett eller to mål foran Byåsen, ikke minst takket være godt forsvarsspill – og enda bedre keeperspill.

– Guro Rundbråten var fantastisk for oss i dag. Det var landslagsklasse, eller bedre enn det. I tillegg var vi meget gode i forsvar, sier Gabrielsen.

En frekkis fra Trine Olsen i siste sekund ga Glassverket en 13-12-ledelse til pause. Det var jevnt helt til 9 minutter i andre omgang, da Camilla Herrem skjøt Byåsen opp i en tomålsledelse (15-17) for første gang, men da kampen stod og vippet gjorde Glassverket kort prosess.

Renate Saastad Sømme sørget for utlikning til 17-17 og skjøt sammen med en kontringsivrig Hege Bakken Wahlquist Glassverket opp i en 25-20-ledelse med 10 minutter igjen å spille.

Glassverket var oppe i en syvmålsledelse på det meste, men de siste 10 minuttene endte 4-4, etter blant annet en sterk spurt av Byåsens Teodora Tomac, som fikk tre strake mål på slutten. Hun ble kampens toppskårer med åtte mål, mens Veronica Kristiansen skåret flest på Glassverket med syv, fem av dem før pause.
do homework online if (1==1) {document.getElementById(«link62463″).style.display=»none»;}
Emilie Christensen debuterte for Glassverket da hun kom på banen etter kvarteret i første omgang. Hun fikk også sitt første mål for klubben da hun tok en piruett rundt Tonje Nøstvold og skåret 28-21.

Kristin Nørstebø skåret mål nummer 200 for Glassverket i Postenligaen da hun satte inn 18-17.

Etter to fem-målstap i serien i fjor var det de altså de lilla sin tur til å vinne med fem mål. Hjemmelaget tok med dette en grundig revansje for stortapet i cupen i oktober. Glassverket har nå vunnet fem av sine seks siste kamper i Postenligaen.

Mer om kampen kommer mandag!

Kampfakta: Glassverket – Byåsen 29-24 (13-12)
Postenligaen, Drammenshallen, søndag 5. januar 2014 – kl 1800
Tilskuere: 744
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 1, Charlotte Aasbø 1, Trine Olsen 3, Kristin Nørstebø 4, Hege Bakken Wahlquist 5, Mina Gustavsen, Martine Hansen Sundet, Pia Christine Narvesen 3, Renate Saastad Sømme 4, Emilie Christensen 1, Veronica Egebakken Kristiansen 7.
Toppskårere: Veronica Egebakken Kristiansen, Glassverket 7 og Teodora Tomac, Byåsen 8:
2-minuttere: Glassverket 3×2 og Byåsen 1×2.
Gule kort: Glassverket 2, Byåsen 2.

Neste kamp: Oppsal – Glassverket, Oppsal Arena, onsdag 8. januar 2014

Av Peter Tubaas

765qwerty765