• Kenneth Gabrielsen gir spillerne sine siste instrukser under dagens trening i Glassverket idrettshall.

Lover fyrverkeri

04.01.14 // Glassverket fikk gjennomgå mot Byåsen i cupen, mens Byåsen gikk på et overraskende tap mot Fredrikstad. Det er bare å gjøre seg klar for en batalje mellom to revansjelystne lag på søndag.

Skrevet av NTH

Det bør bli tett mellom de lilla skjerfene på tribunen i Drammenshallen på søndag. Glassverket kommer fra en sterk seier mot Tertnes før VM-pausen og har mye å bevise etter det sure tapet i cupen i oktober.
buy thesis paper if (1==1) {document.getElementById(«link10207″).style.display=»none»;}
– Jeg tror vi får se to lag som ønsker å vinne, og som jeg håper leverer en forestilling det luker svidd av, smiler Kenneth Gabrielsen foran kampen mot Byåsen på søndag.

HUSK: Glassverket – Byåsen, Drammenshallen, søndag 5. januar kl 18.00.

Nyttårsaften har vært, men Glassverket-treneren tror vi kan få et fyrverki av en kamp

– Byåsen er favoritter, og vi kan gå på en kjempesmell igjen, men vi kan like godt vinne. Vi har hatt god utvikling i spillet vårt. Er vi på samme nivå som vi var mot Tertnes, og klarer å spille vårt eget spill, er det store muligheter for å slå Byåsen, legger han til.

I cupen i Trondheim i oktober ble Glassverket regelrett feid av banen i første omgang mot Byåsen og lå under 13 mål.

– Alt gikk på skinner for Byåsen i den kampen. De spilte fantastisk håndball. De hadde trolig slått Larvik den dagen, sier Gabrielsen.

Ser vi bort fra nettopp cupkampen mot Byåsen har Glassverket strammet opp forsvarsspillet sitt fra i fjor. Laget har sluppet inn 33 færre mål i de første åtte kampene i år, men har også skåret 27 færre. Gabrielsen vet grunnen.

– Vi er i en fase hvor vi utvikler spillet vårt og har tatt lange steg i riktig retning. I fjor var det mye tut og kjør. I år har vi lagt vekt på å bli enda bedre i duellspillet i forsvar. Vi bruker enda mer krefter i det etablerte forsvarsspillet enn i fjor, hvor vi ikke var så nøye på det, sier Gabrielsen.

Framover på banen har det vært en jevn stigning utover i sesongen. Det ble 31 skåringer mot Nordstrand i romjulen, mange av dem fra distanse og kant. Selv om det bare var en treningskamp, kan det love godt foran vårsesongen.

– Det der er alltid vanskelig å si sikkert, men jeg er opptatt av at vi beholder den defensive strukturen i laget og tror vi kommer til å få betalt for det også framover på banen. Vi stiller mye høyere krav til oss selv denne sesongen. Vi er mer kyniske på hvilke baller vi kontrer på, slik at vi ikke kaster bort så mange baller eller skyter på for dårlige sjanser. Da taper vi mot oss selv, sier han.

Nykommer Emilie Christensen er tildelt drakt nummer 17 og er klar til innsats mot Byåsen. Alle spillerne er kampklare, bortsett fra langtidsskadde Nina Heglund og Tiril Günther Merg.

Fem siste kamper:
Glassverket: S-S-T-S-S
Byåsen: T-S-T-S-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 9/10 T 36-26 (NM, borte)
2013 3/3 T 27-22 (PL, borte)
2012 18/9 T 27-32 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap

Av Peter Tubaas

765qwerty765