Tempo og samhold fristet Christensen

02.01.14 // Emilie Christensen (20) var ikke mye i tvil da hun fikk sjansen til å spille for Glassverket. Spillestil og godt miljø får mye av æren for klubb-byttet.

Skrevet av NTH

På søndag er det gode sjanser for at Emilie Christensen spiller sin aller første tellende kamp for Glassverket – og sin aller første kamp i Postenligaen.

– Det blir sikkert noen nerver før kampen, men håper jeg glemmer det når kampen er i gang. Jeg får bare hoppe i det og gjøre mitt beste. Og Byåsen er ingen umulig oppgave for oss, mener vestlendingen.

Etter bare én trening med Glassverket før jul overbeviste bakspilleren i sin første kamp mot Nordstrand i romjulen, hvor hun også fikk sine to første skåringer for klubben.

– Det var greit å få gjort unna de verste nervene i generalprøven. Jeg var skikkelig nervøs i garderoben før kampen og lurte på hva jeg egentlig hadde begitt meg ut på. Men det roet seg litt under oppvarmingen, og da dommeren blåste i gang var alt glemt, sier hun.

Ute på banen så den ferske Glassverket-spilleren alt annet enn nervøs ut og leverte en god kamp, samme dag som hun kom med flyttelasset fra Bergen.

– Jeg følte det gikk sånn passe bra. Det gikk ikke så verst framover, og jeg synes jeg hadde et brukbart overblikk, men jeg slet litt med forsvarsspillet, spesielt i ankomsten deres. Det går nok bedre når jeg blir mer vant til spillerne jeg har rundt meg i forsvar, sier Christensen.

Glassverket fikk et akutt problem da både Nina Heglund og Tiril Günther Merg forsvant ut med langtidsskader i oktober og november. Christensen kan være løsningen, og hun mener selv at Glassverket var en gyllen mulighet for henne.

– Jeg liker spillestilen og tempoet i spillet til Glassverket. Klubben er også flink til å fokusere på det kollektive. Det er nok derfor det er så godt miljø og god stemning i spillergruppa, og dette hadde jeg lyst til å bli en del av. I tillegg har jeg vært så lenge i Fana at en forandring kan bidra til å utvikle meg videre som spiller. Jeg har bare hørt positivt om Glassverket og så langt virker det veldig lovende, sier 20-åringen.

Christensen har VM-sølv fra Den Dominikanske Republikk i 2010 med LK9293 og har spilt sammen med Jeanett Kristiansen, Mina Gustavsen, Hege Bakken Wahlquist og Tiril Günther Merg på aldersbestemte landslag. De to sistnevnte blir hun nå blir nærmeste nabo til.

– Ja, jeg har flyttet inn i samme blokka som de to bor i. Det blir veldig fint. Jeg kjenner dem ganske godt fra før, så det er veldig hyggelig at vi blir naboer, smiler Christensen.

Av Peter Tubaas