• Kristin Nørstebø og Glassverket fikk litt å bryne seg på mot Byåsen og Raja Toumi i cupen i oktober.

Optimisme før oppstarten

01.01.14 // Kristin Nørstebø kan nesten ikke vente på å få spille kamp igjen og tror det er gunstig å møte serietreer Byåsen akkurat nå.

Skrevet av NTH

I dag er det 38 dager siden forrige seriekamp, seieren mot medaljekandidaten Tertnes. På tide å komme i gang igjen, synes spillerne.

– Selv om jeg alltid gleder meg til jul, er det kjempedeilig å komme i gang igjen med håndballen i januar. Desember blir ofte veldig lang. Jeg har alltid likt vårsesongen. Da er det så mye som skjer og mye å glede seg til hele tiden, sier Kristin Nørstebø til glassverketelite.no.

Glassverket har ni poeng på kontoen før kampen mot Byåsen på søndag. Det er to flere enn etter de åtte første kampene i fjorårssesongen. Statistikken viser også at de lillakledde har skåret 27 færre mål i årets åtte første kamper, men har til gjengjeld sluppet inn 33 færre enn i tilsvarende periode i fjor.

– For min egen del er jeg tålelig fornøyd med hvordan det har gått i forsvar, men jeg er jo en av skytterne og vil gjerne skåre mer enn de tre målene jeg har i snitt så langt. Jeg bør ha fra fem mål og oppover per kamp. Jeg har trent ganske mye på skudd i desember, så jeg håper det gir uttelling, sier Nørstebø.

Da Glassverket slo Nordstrand med ett mål i treningskampen 3. juledag traff i alle fall 23-åringen blink, spesielt i første omgang. Totalt seks mål ble det mot osloklubben.

– Ja, det var gøy at det fungerte litt igjen. Jeg håper jeg klarer å snu trenden og treffe mål oftere nå. Jeg har alltid hatt ganske høye forventninger til meg selv, så jeg vil gjerne prestere bedre i vårsesongen enn jeg gjorde i høst, sier hun.

Byåsen er klare favoritter i søndagens hjemmekamp, ikke minst etter maktdemonstrasjonen i førsteomgangen i cupkampen i oktober. Tonje Nøstvold og Jenny Grøtan var i praktslag. Byåsen skåret på «alt» og ledet 23-10 til pause (36-26 til slutt).

– De sa det jo selv også, det er ikke ofte et lag har en sånn dag. Men det passer oss bra å møte Byåsen igjen nå. Vi er klare og godt forberedt. Jeg tror vi har gode sjanser. Men jeg er jo alltid evig optimist da, smiler Nørstebø, som fikk bestemannsprisen på Glassverket i Trondheim Spektrum.

– Jeg liker egentlig å spille mot Byåsen. Men det krever mye av oss. Vi kan ikke hive bort ballen, for da går de rett på mål. Det er nesten verre enn å miste ballen mot Larvik. Men hvis vi klarer å spille vårt spill, som vi gjorde mot Tertnes, så kan vi styre kampen på søndag, mener hun.

Glassverket har vunnet tre av de fire siste seriekampene og selv om det er en stund siden, tar laget med seg entusiasmen fra seieren mot Tertnes inn i en tøff januarmåned med seks seriekamper på menyen.

– Det var en veldig god opplevelse og en oppløftende kamp for hele laget, synes jeg. Det er godt å få vist hva vi kan, og at vi kan vippe en jevn kamp i vår favør, sier hun.

Av Peter Tubaas