Første offisielle kamp: 2. runde i NM

Skrevet av trineo

Glassverket spilte onsdag sin første offisielle kamp som postenligalag. Det var 2. runde i NM for senior, og Glassverket møtte 2. divisjonslaget Ramnes i Ramneshallen. Med et tett oppkjøringsprogram de siste ukene, med mye trening og kamper, valgte trener Kenneth Gabrielsen å la sentrale spillere stå over kampen. Veronica Kristiansen, Mina Gustavsen og Monica Iversen satt alle på tribunen sammen med en livlig tilreisende heiagjeng fra Drammen! Det var likevel aldri fare for noen cupbombe. Samtlige GIFjenter, alle sugne på mer spilletid, ga klar tale fra første stund. De ledet etter få minutter 5-0, og selv om hjemmelaget Ramnes slapp noe lett til utover i 1. omgang, var det aldri noe tvil om hvem som kom til å stikke av med seieren. GIFjentene stammet til i forsvar etter noen glipper, og løp etter alt de hadde. Til pause stod det 10-21 til Glassverket og kampen var for lengst punktert. I pausen ble det snakket om disiplin i forsvaret, og det ble avtalt å bruke siste omgang som en treningsøkt. Og jentene svarte på tiltale. Det ble en ordentlig intervalløkt, der jentene spurtet begge veier til dommeren blåste av kampen. Sluttresultatet lød 19-43 i favør Glassverket. Jeanett spilte en kjempekamp, og scoret fra alle mulige vinkler, Martine Hansen Sundet stod 2 x 30 og storspilte som bakerste «mann»!

Neste runde i cupen er ikke fastsatt enda, men motstander blir vinner av kampen mellom Raumnes/Årnes og Nordstrand.