6. plass i Vestfjorden cup

Skrevet av trineo

Helgen 24.-26. august var det duket for Vestfjorden cup. Glassverket møtte i sin gruppe 1. divisjonslaget Nordstrand og eliteserielagene Sola og Levanger. Første kamp gikk fredag kveld mot Nordstrand. Jentene åpnet med en grei første omgang, men beviste aldri noe ytterligere hva de er gode for. Fortsatt en del slurv i forsvaret gjorde at flere dueller ble tapt enn vunnet. Likevel ledet Glassverketjentene komfortabelt med 4 mål til pause. Etter hvilen la Nordstrand om til et litt mer offensivt forsvar og angrepsspillet til GIF stokket seg til. Selv om det ble mye bytter og lite stabilitet, klarte jentene fint å rote det til for seg selv. Entusiasme og innsats var fraværende, og de hadde mye å rydde opp i frem mot neste kamp. Glassverket vant til slutt 24-22.

Lørdag morgen kl 09.00 var jentene klar til ny dyst, og møtte eliteserielaget Sola. Flere sentrale spillere stod over kampen, noe som betydde mer ansvar og spilletid på de andre spillerne. Fra fredagens kamp var det snakket en del om glød og vinnervilje, noe som skulle være en del av fokuset denne kampen. Dette  viste seg desverre ikke i noen deler av spillet. Positivt var det at jentene kom til mange gode sjanser i angrepsspillet, flere enn motstanderlaget, men taper kampen ved å misse på for mange klare målsjanser. 1. omgang viste mange tekniske feil og nærmere 20 skuddbom.. Mye rullering av spillere gjorde også sitt på rytmen i spillet, men det er viktig at alle spillerne blir varme i trøya. Selv om kampen var jevn lenge, dro Sola til slutt ifra og vant 24-21.

Siste gruppekamp gikk mot eliteserielaget Levanger på lørdag. Det var igjen snakket mye om vinnervilje og glød blant jentene, og endelig kom det til syne på banen! Samtlige GIFspillere kjempet med nebb og klør, og gleden over å spille håndball var der fra start til slutt. Plutselig satt taklingene i forsvar, keeperne fikk den hjelpen de trengte, og da kom også kontringene. I angrep kom Glassverket fortsatt til de samme gode sjansene, men også her viste det seg vinnervilje og flere baller gikk i mål. Jentene lå en stund under med fem mål, men kjempet seg tilbake mot slutten, og hadde sjansen til å utligne i siste sekund. Desverre ble det ikke slik, og Glassverket tapte kampen med ett mål. Det ble ikke like mange rulleringer i laget denne kampen, men Levanger stilte også med sterkt mannskap og moro var det å se at Glassverket holdt mål mot sin nye seriekollega. Veronica Kristiansen spilte en god kamp for Glassverket.

GIFjentene endte på en 3. plass i gruppen og spilte søndag om 5. plassen i turneringen mot et av fjorårets topplag i eliteserien, Storhamar. I første omgang sitter forsvaret bra, men igjen ser man alt for mange sjanser i angrepet bli misbrukt. Det er tydelig at hodet ikke følger med helt ut i avslutningsøyeblikket. Til pause ligger Glassverket under 6-9. Etter pause skjerper jentene seg begge veier, og halvveis i omgangen er lagene likt på 12-12. De følger hverandre tett hele veien, men halvminuttet før slutt setter Storhamar inn et mål som GIFjentene ikke makter å hente inn. Det ender med 18-17 seier til Storhamar, og en 6. plass i Vestfjorden cup for Glassverket.

Onsdag kommende uke spiller Glassverket sin første gjeldene kamp som posteligalag, dER de møter 2. divisjonslaget Ramnes på bortebane i 2. runde av NM. Deretter stiller jentene i Skjærgårdslekene påfølgende helg!

 

//dt.no/sport/glassverket-seier-og-dhk-tap-1.7506632

//dt.no/sport/to-gif-tap-i-vestfjorden-cup-1.7507423

//dt.no/sport/glassverket-tapte-kampen-om-5-plassen-1.7508304