Treningskamp: Glassverket – Larvik

Skrevet av trineo

Fredag 17. august var det åpning av det nye skoleanlegget i Hokksund. I den anledning spilte Glassverketjentene treningskamp mot Larvik i en ny, fullsatt Hokksundhall. God stemning i hallen gjorde forholdene perfekte, og det ga motivasjon til mye energi på banen! Begge lagene startet bra, Glassverketjentene holdt følge til stillingen 4-4, før Larvik satte inn et ekstra gir. Til Pause stod det 8-16 i favør Larvik. Bortelaget hadde god fart i ballen i angrep, og GIF forsvaret slo sprekker. Linjespiller Isabell Blanco kom til litt for mange klare sjanser alene på 6 meter, og Nina Klausen i Glassverketmålet hadde ikke så mye hun skulle sagt.. Andre veien var det ikke så mye bedre, forsvarsspillet gjenspeilte seg i angrepet, og alt ble litt halvveis. Larvik keeper Lene Rantala tok de skuddene som kom, og det ble en del kontringer imot.

Etter hvilen så det ikke ut til at noe skulle kunne endre kampbildet. Larvik gikk opp til en 20-9 ledelse i løpet av de første ti minuttene, og hjemmelaget var videre passive i alt de foretok seg. Men så våknet GIF jentene, noen taklinger satt i forsvar og kontringene kom. Satsningene ble tøffere i angrep, og det betalte seg i en straffe eller to. Da det var gått 20 minutter av 2. omgang hadde Glassverket spist opp noe av ledelsen til Larvik, og lå nå bare under 16-22. De siste 10 minuttene av omgangen tok desverre Larvik over igjen, og det endte med tap 18-29.

En grei gjennomkjøring av GIF jentene mot et lag som Larvik, men selvfølgelig var det mange ting som kunne vært bedre. I en oppkjøringsfase som nå skal man skal ha litt ting å jobbe med, og etter denne kampen er det klart å se at forsvarsspill er en av disse tingene. Jentene må bli tøffere, ikke tenke så mye på hvem man spiller mot eller hva man har å bevise, men trå til 100 % uavhengig av alt rundt.

Når respekten blir borte, vil musklene vises!