Treningskamp: Glassverket – Gjøvik

Skrevet av trineo

En måned før det braker løs i Postenligaen åpnet Glassverketjentene med sin første skikkelige treningskamp mot Gjøvik. Det ble til slutt seier 29-28.

Det var jevnt en stund ut i 1. omgangen, da raknet GIF forsvaret, og Gjøvik ledet på det meste med 8 mål. Store avstander mellom spillerne i forsvar gjorde det lett for motstanderlaget å gjøre som de ville. Glassverket gjorde det også vanskelig for seg selv i angrep, og det var få spillere som stod frem. Til pause stod det 12-17 til Gjøvik. Etter pause var det et helt annet Glassverketlag på banen, jentene begynte å takle i forsvar og det etablerte angrepsspillet begynte å ta form. Flere spillere meldte seg på og det var tidvis flott spill å se! Ledelsen til Gjøvik ble spist opp halvveis ut i 2. omgang, og etter dette fulgte lagene hverandre tett. Med 7 sekunder igjen på klokka og uavgjort 28-28, avverget Glassverket et Gjøvikangrep og startet en kontring, da tok trener Kenneth Gabrielsen time-out! Men det som så ut til å ødelagt muligheten til et siste kontringsmål og mulig seier, ble aldeles ikke ødelagt. Charlotte Kristiansen fikk beskjed om å skyte. Og fra 14 meter skøyt hun, med seks Gjøvikspillere foran seg, og ballen spratt overraskende over Gjøvikkeeper og inn i mål. Kampen endte med 29-28 seier til Glassverket!

Alle spillerne fikk prøve seg, og mange spillerkombinasjoner ble prøvd ut. Men Glassverket måtte klare seg uten 1. keeper Alma Hasanic som var ute med sykdom. Martine Sundet ble kastet inn i mål og gjorde en kjempejobb! I tillegg var Monica Iversen plaget med en ankel, og omtrent hele høyresiden med Rikke Klausen, Mina Gustavsen og Trine Olsen plaget med muskelsmerter og fikk begrenset med spilletid. Neste treningskamp spilles i Hokksundhallen førstkommende fredag, og motstanderlaget er Larvik.