Historie

Glassverket IF

Glassverket IF ble stiftet 11.02.1919 og har i dag nærmere 500 medlemmer fordelt på gruppene fotball, håndball og allidrett. Klubben eier selv Glassverket Idrettshall. Nærområdet Åskollen/Knive er i rivende utvikling og klubben ser store utfordringer i å legge til rette gode idretts- og aktivitetstilbud for innbyggerne fremover. Klubben driver også IFO (Idretts Fritidsordning) hvor 60 barn har et tilbud. Glassverket IF har lange tradisjoner innenfor håndballen i Drammensområdet. Klubben har hatt et av de beste lagene på kvinnesiden fra 1970- tallet, kun avløst av en periode da Drammen kvinnehåndball eksisterte på 2000- tallet. Håndballgruppa i GIF ble stiftet i 1961 av Karin Lundgren.

Klubben har to NM gull på kvinne/seniorsiden. Ett utendørs i 1974 og ett innendørs i 1981. På 70 og 80-tallet hadde GIF mange spillere representert på ulike landslag. Klubben har også NM gull for 16-åringer i 1989. Klubben har fostret og vært viktig for flere spillere som har gjort seg bemerket på høyere nivå både nasjonalt og internasjonalt. Glassverket spilte på toppnivå på 80-tallet. På 90-tallet har klubben spilt i 2. og 3. divisjon, kun avbrutt av en sesong i 1.divisjon i 2001/02, før klubben igjen rykket opp i 2010. Klubben er nå på nytt klar for øverste nivå i håndball Norge.

Profiler

Opp gjennom sin håndballhistorie har Glassverket hatt mange profilerte spillere. Den mest kjente er nok Turid Smedsgaard som har blitt kåret til verdens beste målvakt flere ganger. Jani (Jan Richard Lislerud Hansen) som spiller i DHK er kanskje den som er mest kjent for dagens unge. Kristoffer Talsnes debuterte i eliteserien for DHK sesongen 2010-11, han er en ung og lovende 18 åring fra Glassverket. Heidi Tjugum kommer fra Åssiden men spilte på Glassverket før hun tok steget ut i eliteserien. Klubben har rekruttert mange spiller til ulike eliteserielag; Heidi Tjugum, Vibeke Bentsen, Cathrine Volden, Hege Moen og ikke minst Susanne Marcussen og Alma Hasanic som begge nå er tilbake i Glassverket.

Glassverket håndball har lag i de fleste aldersbestemte klasser og er en stor gruppe i klubben. Det legges stor vekt på samarbeid mellom senior og juniorgruppa. Hvert år arrangerer seniorene håndballskole for juniorer, og flere seniorspillere har treneroppgaver på aldersbestemte lag.

I april hvert år arrangeres Glasscup i håndball som er en av landets største turneringer på juniorsiden.

 

Sesongen 2011-2012

I sesongen 2011-12 har klubben stilt med 10 lag i aldersbestemte klasser, i tillegg til damelag i 1,2 og 5. divisjon, og herrelag i 4. divisjon. 1.divisjonslaget rykket opp til Postenligaen, med Kenneth Gabrielsen som trener.

Glassverket håndball legger stor vekt på å få til et funksjonelt samarbeid med andre klubber i Drammensområdet. Vi er godt fornøyd med responsen vi har fått fra andre klubber og er stolte over det samarbeidet vi har fått til. Klubben har denne sesongen samarbeidet med Åssiden (J 18 og J 16) og Strømm (G 97) og Drammen Håndballklubb (G 18 og rekrutt herrer).  Samarbeidet Åssiden og DHK fortsetter i sesongen 2012/13 og klubben er inne i en prosess for å knytte til seg flere samarbeidsklubber

 

Damelaget

Damelaget 2011-12 har stort sett vært en kombinasjon av spillere fra Glassverket og Mjøndalen. Klubben jobber i hovedsak med å ha spillere med tilknytning til Drammen og omegn. Spillergruppa har stor spredning i alder (16 – 33 år) og erfaring fra eliteserien til 2. divisjon, og yngre landslag.

Sesongen 2011-2012 har vi hatt 3 spillere som har deltatt på aldersbestemte landslag. Og en på landslag for senior.