• Vi ønsker Nykøbing Falster velkommen til Drammenshallen søndag!

Tøff, dansk motstand venter

21.01.17: Når Nykøbing Falster entrer parketten i Drammenshallen på søndag er det kun seier som er godt nok.

Skrevet av Helene

Nykøbing Falster fikk sin internasjonale debut i EHF-cupen denne sesongen og kvalifiserte for gruppespillet etter 6 strake seire i kvalifiseringsrunden.

Suksessen har fortsatt inn i gruppespillet. Nykøbing Falster slo Handball Cluc Lada 34-29 i sin første kamp og deretter TuS Metzingen 34-29, to lag Glassverket har tapt for.

På det danske laget er det spesielt Nathalie Hagman og Mette Gravholt, vi kan frykte. Begge scoret 6 mål mot Metzingen.

Lagets trener Niels Ågesen har tidligere tatt Team Tvis Holstebro til tre EHF Cup-finaler, som endte med titler både i 2013 og 2015.

Nykøbing Falster har høye ambisjoner. Før gruppespillet startet forventet Ågesen tøff motstand og tette kamper. Han mente de var kommet i en jevn gruppe hvor resultatet var helt åpent.

Nå har laget helt klart enda større ambisjoner, og ser nok en stor mulighet for å bli gruppevinnere.

De fleste spillerne på Nykøbing Falster er fra Skandinavia. Før sesongen fikk de Johanna Westberg fra Randers (spiller på det svenske landslaget) og Nathalie Hagman fra Holstebro. Hagman kom på All-Star Team i Rio-OL.

I tillegg har de Kristina Kristiansen, som spiller på det danske landslaget og som har vunnet to EHF-cupseire med Holstebro.

Ingen tvil om at det blir en tøff og spennende kamp for Glassverket på søndag, men GIF-jentene er godt trent og klare for nye utfordringer etter en solid seier mot Oppsal i serien.

Vi håper på full hall, massiv supporterstøtte og et skjerpet lag som får ut hele potensialet – da kan det bli temperatur i Drammenshallen!