Lang natts ferd mot kamp

13.01.17: GIF-jentene er omsider på plass i Togliatti, klare til kamp mot Handball Club Lada i E-cupen på lørdag.

Skrevet av Helene

Onsdag gikk Glassverket på et surt nederlag mot Byåsen og heller ikke hjemturen fra Trondheim gikk helt på skinner. Heftig snøvær forsinket flyturen sørover.

Under 24 timer senere var jentene på vei inn i et nytt fly, men denne gangen var destinasjon mer eksotisk enn trønder-hovedstaden.

Turen starten med flytoget fra Drammen torsdag kl. 20.42. Mer enn 11 timer senere var de fremme på hotellet i Togliatti, som ligger sørøst i Russland (1000 km fra Moskva) ved Volgas bredder på grensen til Kasakhstan.

Der ventet omvisning, blant annet i svømmebassenget, før hvile, trening. Og hvile.

Togliatti er Russlands bilby. Det er årsaken til bortelagets navn Lada, som selvsagt er hovedsponsor.

Forrige lørdag tapte Lada på bortebane hele 35-23 for Nykøbing Falster, som Glassverket møter hjemme neste helg. Før kampen var Lada sett på som det sterkeste laget i gruppen.

Ingen av de 16 lagene i gruppespillet i den nye versjonen av kvinnenes EHF Cup har flere internasjonale premier i skapet enn Lada.

De er seks ganger russiske mestere (under trener-legenden Evgenii Trefilov), er dobbelt EHF Cup vinnere (i 2012 og 2014) og vant Cupvinnercupen i 2002.

I tillegg var klubben Champions League-finalist i 2007 og nådde finalen i Cupvinnercupen i mai 2016, da ble de beseiret av Holstebro.

Så det er et svært erfarent lag Glassverket møter kl 16.00 i morgen lokal tid (kl 13.00 norsk tid) i Togliatti. Det blir en skikkelig David mot Goliat-kamp hvor jentene kan gi alt – og har ingenting å tape.

I tillegg til Lada er GIF i gruppe med Nykøbing Falster og TuS Metzingen, som også møtes i morgen.

Glassverket tapte 16-22 for sistnevnte forrige lørdag, mens Nykøbing overraskende slo Lada 35-23.

Du kan følge kampen direkte på EHF TV HER .

Vi ønsker GIF-jentene lykke til!