• Line Bjørnsen i aksjon mot Byåsen i fjor. Line ble toppscorer også i årets kamp.

Byåsen ble for sterke

11.01.17: Glassverket holdt godt følge med Byåsen i 1. omgang, men så raknet det i onsdagens seriekamp i Grundigligaen.

Skrevet av Helene

Det ble nesten reprise av fjorårets bortekamp, som ble spilt for ganske nøyaktig ett år siden (13.1.16). Glassverket møte også da veggen i 2. omgang, og tapte til slutt 33- 27.

I kveldens kamp var stillingen 11-12 til pause, men endte til slutt 28 -21. Det var Glassverkets andre tap i serien, etter bortetapet mot serieleder Larvik i høst.

Geir Oustorp trente Byåsen i perioden 2007-2010, og i kveld var han tilbake i Trondheim Spektrum. Bare Ida Alstad er igjen av spillerne fra den gang.

Før kampen sa Oustorp til Adresseavisen at det dreier seg om å stoppe Byåsens høye tempo.

– Byåsen lager mange mål og har et voldsomt tempo i laget. De har to kanter i Kristin Venn og Marit Røsberg Jacobsen som løper på alt.

– Vi må demme opp for kontringene og framoverspillet, sa Oustorp.

Det var vel nettopp den strategien som ikke fungerte helt i 2. omgang. Da ble Glassverket nærmest kontret i senk av hjemmelagets Maren Nyland Aardahl.

Toppscorere for Glassverket ble Line Bjørnsen, satt 6 av 7 skudd, og Birna Berg Haraldsdottir med 6 treff på 9 forsøk.

Oustorp beskriver det kollektive som Glassverkets styrke, men spådde allerede før kampen at det ville bli tøft i Trondheim i kveld. Han tror Byåsen tar sølv i serien.

Byåsen er som Glassverket inne i en periode med E-cupspill lørdag og hjemlig seriespill midt i uka. De tapte mot tyske SG BBM Bietigheim sist helg, som Glassverket mot tyske TuS Metzingen.

GIF-jentene når bare så vidt hjemom før de natt til fredag reiser til Togliatti i Russland. Der venter kamp i EHF-cup mot Lada lørdag kl 16.00.

Målscorere for Glassverket: Line Bjørnsen (6), Birna Berg Haraldsdottir (6), Martine Wolff (4), Emilie Christensen (2), Tiril Gunther Merg (2), Marianne Iversen (1).