• GIF-jentene kunne slippe jubelen løs etter seieren mot Vipers i januar

Seier i prestisjeoppgjør

04.01.17: Det var to tente lag med to like tente trenere som entret parketten i Drammenshallen i kveld. Vipers var favoritter, men GIF-jentene var klar over at mye sto på spill og viste at de hadde forberedt seg godt.

Skrevet av Helene

Glassverket kom best i gang og scoret de to første målene. Deretter fulgte lagene hverandre tett og til pause sto det 11-10 i GIFs favør.

De første 7 minuttene av 2. omgang ble avgjørende. Denne perioden vant Glassverket 6-0 og var i ferd med å punktere kampen fullstendig. På det meste var ledelsen på syv mål (17-10) før Vipers begynte å ta innpå.

Det ble likevel spenning nok for inngangspengene mot slutten av kampen. Vipers tok innpå, men GIF klarte å stå imot med minst mulig margin. Da det sto 30 minutter på klokka, sto det 23-22 på tavla.

Marianne Iversen ble kåret til banens beste. Sliten, men utrolig glad og lettet, sa hun dette etter kampen:

– Det var fantastisk. Vi visste at det ville bli tøft. Dette har vi snakket om siden mai og så var kampen plutselig der. Helt utrolig. En skikkelig lagseier i dag!

Guro Rundbråten sto fjellstøtt i mål og hadde flere klasseredninger i avgjørende faser av kampen.

Birna Berg Haraldsdottir ble nylig kåret til Islands beste håndballspiller og kommenterte utmerkelsen slik:

– Den var en skikkelig inspirasjon og ga ekstra selvtillit inn mot denne kampen.

Hun ble kampens toppscorer med syv mål. Fire av dem ble satt sikkert fra straffemerket.

Det var en glad og lettet Geir Oustorp som kunne innkassere en tung prestisjeseier på trenersiden. Etter kampen var han ett stort smil – og veldig stolt av spillerne sine.

Glassverket har fått en pangstart på siste del av sesongen, og kan ta med «godfølelsen» og mye selvtillit inn i lørdagens Europacup-kamp mot TuS Metzingen.

Det er bare å møte opp til kamp kl. 16.00 i Drammenshallen!

Glassverket ligger på 2. plass i GRUNDIGligaen med 15 poeng – ett poeng foran Vipers og to foran Byåsen, som i denne runden måtte avgi ett poeng til Rælingen.

Målscorere for Glassverket: Birna Berg Haraldsdottir (7), Emilie Christensen (4), Marianne Iversen (4), Mette Leipart (3), Martine Wolff (3), Tiril Günther Merg (1), Line Bjørnsen (1)