– Det hadde jeg aldri trodd

12.05.16 // Glassverket fikk for første gang to spillere på årets lag i Grundigligaen og i tillegg den mest populære spilleren i ligaen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Sånn som kampen utviklet seg var høydepunktet i Drammenshallen onsdag kveld det som skjedde etterpå, da årets lag ble offentliggjort. Hege Bakken Wahlquist ble årets venstrekant i Grundigligaen.

– Det hadde jeg aldri trodd. Det var skikkelig moro. Jeg ble veldig overrasket. For min del er det prikken over i´en i en god sesong for Glassverket og for meg. Det gir selvtillit, og den tar jeg med meg videre, sier vestlendingen til glassverketelite.no.

Men det stoppet ikke med det, for Kari Brattset, ble kåret til årets linjespiller i serien.

– Det var veldig stas. Det er så mange gode spillere her i landet. Det er gjevt å bli stemt fram av andre spillere og trenere. Det er utrolig hyggelig, men jeg skulle gjerne vunnet kampen også, sier Kari Brattset.

Men selv om Nora Mørk og Larvik slo Glassverket på banen, men i kåringen av Årets Publikumsfavoritt var det ferskingen Line Ellertsen som stakk av med prisen. Men hun forsto ikke helt hva som skjedde.

– Jeg stod og snakket med Hege og fulgte ikke helt med, så jeg hørte ikke hva de sa at jeg vant. Så stod plutselig alle og så på meg, så da gikk jeg bare fram. Jeg ble veldig overrasket, sier Line Ellertsen.

Det er et knapt år siden 17-åringen tok steget fra 2. divisjon og juniorhåndball med Vågen til eliteseriespill med Glassverket. Nå har publikum stemt henne fram som Grundigligaens mest populære spiller.

– Det er faktisk veldig kjekt, og jeg setter stor pris på det. Det er utrolig kult å bli kåret til det i det første året. Dette har jeg ikke en gang drømt om, smiler Ellertsen.

Ungjenta stod over de første dagene av LK98-samlingen i Svolvær denne uken for å få med seg finalen mot Larvik.

– Jeg er skuffet over kampen, men glad jeg fikk komme utpå og at jeg fikk et mål. Jeg skulle gjerne fått med meg returen også, men det blir gøy å være med landslaget resten av uken også, sier hun.

Årets lag, Grundigligaen 1516: Marie Sundfør Tømmerbakke (målvakt, Oppsal), Hege Bakken Wahlquist (venstre kantspiller, Glassverket), Malin Holta (venstre bakspiller, Sola), Marie Henriksen (midtre bakspiller, Byåsen), Nora Mørk (høyre bakspiller, Larvik), Marit Jacobsen (høyre kantspiller, Byåsen), Kari Brattset (linjespiller, Glassverket).

Av Peter Tubaas