• Kari Brattset var en av mange som slet med å holde tårene tilbake etter sin siste hjemmekamp i Drammenshallen.

Tårevått hjemmepunktum

11.05.16 // Larvik var flere nummer større enn Glassverket i årets siste kamp i Drammenshallen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Med tap 21-33 ble den første finalekampen langt fra det punktumet på sesongen i Drammenshallen Glassverket-spillerne drømte om, ikke minst for de som gir seg i klubben.

– Ja, det kom noen tårer i dag. Jeg kommer til å savnet dette, alle jentene og hele klubben. Det har vært utrolig fine år. Jeg trodde det kom til å bli bra da jeg kom hit, men det ble enda bedre. Det har vært utrolig fint sportslig og sosialt, sier Kari Brattset.

Hun skåret 3 ganger og ble kåret til Glassverkets beste spiller. Men det hjalp ikke særlig i en kamp hvor de lilla i praksis aldri var i nærheten av Larvik.

– Vi jobber og står på i dag, men det blir bare nesten. Det går ikke vår vei i det hele tatt, sier hun.

Det stod 12-15 til pause, men selv om Hege Bakken Wahlquist begynte andre omgang bra for de lilla, så dro Larvik bare mer og mer fra.

– Det er surt at vi skal tape med så mange mål. Vi fulgte dem i begynnelsen, men så raknet det litt. Jeg er overrasket over at det ble så stor forskjell med tanke på at de manglet spillere. Men de viser jo gang på gang hvor god stall de har, sier Bakken Wahlquist.

Tårene satt løst også hos Årdølen, som nå har trolig spilt sin siste kamp i Drammenshallen på en lang stund.

– Ja, de tårene kom fordi det er siste hjemmekamp. Jeg klarte ikke å holde dem tilbake. Det er helt spesielt å være her nå. Jeg griner bare jeg tenker på det. Det er rart det er over, sier Hege Bakken Wahlquist.

Dette var altså ikke siste kamp, men siste hjemmekamp i Drammenshallen for Kristin Nørstebø, Jeanett Kristiansen, Kari Brattset og Kenneth Gabrielsen som går til Vipers og for Hege Bakken Wahlquist og Martina Thörn går til dansk håndball. Monica Iversen legger opp, men blir i klubben som trener. Alle disse fikk naturligvis sin fortjente blomst for hjemmepublikummet.

– Jeg har en veldig tom følelse nå. Selv om jeg har visst om det lenge, er det først nå det egentlig går opp for meg at vi er ferdige. Men jeg skulle ønske vil leverte litt bedre i vår siste hjemmekamp. Vi er for tamme, og da går det ikke mot et lag som Larvik, sier Kristin Nørstebø.

Kenneth Gabrielsen ruslet også noe slukøret ut av Drammenshallen for siste gang som hjemmetrener og hadde håpet på en litt bedre avskjed.

– Jeg er selvsagt skuffet. Det er litt lite energi i laget i dag. Det er nok vilje, men vi klarer ikke få ut potensialet i dag. Det er synd, for vi har jo mer å gå på. Vi skal vise oss fra en bedre side i bortekampen, sier treneren.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Larvik 21-33 (12-17/9-16)
Grundigligaen 1516 (sluttspillfinale, første kamp), Drammenshallen (Drammen), onsdag 11. mai 2016, kl 19.00.

Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Line Bjørnsen 3, Tiril Günther Merg 1, Monica Iversen, Pia Narvesen 1, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 3, Emilie Christensen 3, Line Ellertsen 1, Trine Bronsta 2, Hege Bakken Wahlquist 4.
Gule kort: Glassverket 2 Larvik 2
Tominuttere: Glassverket 3 Larvik 2