• Martine Wolff er klar for Glassverket.

Gir gass for Glassverket

08.05.16 // Glassverket har sikret seg strektalentet Martine Wolff (19), som nå trener knallhardt på egenhånd for å forberede seg til en tøff sesongoppkjøring med et av Norges best trente lag.

Skrevet av petertu

Martine Wolff kommer opprinnelig fra Kjelsås, men har nå vært tre sesonger i Nordstrand og har to sesonger bak seg på LK96-landslaget. Nå har Oslo-jenta signert for Glassverket.

– Jeg gleder meg og er veldig motivert for å begynne. Jeg tror dette er det riktige valget for meg akkurat nå. Jeg har store ambisjoner og lyst til å utvikle meg videre. Da tror jeg Glassverket er bra for meg, hvor jeg får så mange dyktige medspillere og gode trenere, sier Martine Wolff.

Wolff kommer til å danne en strektrio med June Andenæs og Ane Landås Hovland.

– Jeg kjenner ikke de to fra før, så jeg ser fram til å danne et godt team sammen med dem. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle jentene, for jeg kjenner bare noen av de så vidt litt fra før av, forteller 20-åringen, som har vært med på morgentreninger i Oslo med blant andre Line Bjørnsen.

Wolff blir den sjette nye Glassverket-spilleren denne våren etter ankomsten til June Andenæs, Marianne Iversen, Birna Berg Haraldsdottir, Amalie Jøsendal – og ikke minst hennes Nordstrand-kollega Mette Leipart.

– Det er veldig gøy at vi to kan dra til Glassverket sammen. Jeg kjenner jo Mette godt, og vi er gode venninner. Det er perfekt å få en reisevenn som jeg kan dra til Drammen sammen med, sier Wolff.

Det var tungt for Wolff, Leipart og de andre Nordstrand-jentene å ta turen ned i 1. divisjon, og ikke minst se det økonomiske uføret klubben er oppe i nå. Men linjespilleren følte hun måtte ta et nytt steg.

– Jeg har landslagsambisjoner og mener jeg bør spille på øverste nivå. Og at man i tillegg får spille for et lag som har ambisjoner om å ligge i toppen av den serien er også viktig for meg. Det blir jo en forskjell fra hva jeg er vant til, sier hun.

Nordstrand var ferdig med seriespillet i midten av april, men Martine Wolff ligger ikke på latsiden. Hun vil gjerne i gang med oppkjøringen så fort som mulig.

– Det kribler veldig. Jeg driver med egentrening nå, og at jeg vet jeg skal til Glassverket gir meg en ekstra motivasjon når jeg skal ut og trene. Det blir litt lettere å drive med egentrening når jeg vet hvor jeg skal og vet hva som kreves av meg der, sier hun.

Geir Oustorp mener at Glassverket, som står overfor en sesong med mulig Champions League-kvalifisering, var nødt til å ha inn en tredje linjespiller.

– I Martine får vi en linjespiller fra 96-landslaget som har gjort det bra i Nordstrand og er en helt annen type enn hva June Andenæs er. Vi kan også bruke henne som treer i forsvar. Hun er også veldig treningsvillig og kommer til å tilpasse seg nivået raskt. Vi er veldig fornøyde med å få henne med på laget og er veldig glade for at vi nå nærmer oss en god stall for neste år, sier neste års hovedtrener Geir Oustorp.

Av Peter Tubaas