• Spillerne ga full gass etter pep-talken i garderoben før kampen mot Byåsen.

– Fantastisk å få avslutte med finale

05.04.16 // To nye finalekamper mot Larvik er det perfekte punktum på en allerede god sesong – ikke minst for Kenneth Gabrielsen og spillerne som forlater klubben.

Skrevet av petertu

Trondheim (glassverketelite.no): I likhet med Kristin Nørstebø, Hege Bakken Wahlquist, Kari Brattset, Jeanett Kristiansen og Martina Thörn er trener Kenneth Gabrielsen strålende fornøyd med å få avslutte karrieren i lilla med nok en finale og nok en medalje.

– Det blir fantastisk å få avslutte med en finale. En sesong med to finaler og medalje i serien må vi være fornøyde med. Nå skal vi kose oss med Larvik to ganger til. Vi kunne møte de fem ganger i obligatoriske kamper i år. Det klarte vi og tre av dem er i rene finaler, sier Gabrielsen til glassverketelite.no.

Onsdag leverte Glassverket en av sine beste kamper noen sinne, da Byåsen, som ledet med to mål etter første kamp, aldri var i nærheten et avansement til finalen i sluttspillet.

– Det jentene leverte var helt fantastisk. De var helt rå. Det er en stor prestasjon å spille sånn mot et så godt lag. Vi hadde gjort jobben på forhånd og klarte å rette opp de tingene vi skulle. Vi brukte litt mer tid på video før kampen og var litt mer på hugget enn sist, sier Glassverket-treneren.

Glassverket ledet med tolv mål på det meste, og det var nok noen som kløp seg litt i armen og ikke helt trodde det de så, etter den svært variable hjemmekampen.

– Når vi lykkes med taktikken gjør vi Byåsen mye dårligere enn vi lot de få være i Drammenshallen. Vi får en solid start og en god ledelse til pause. Jeg føler vi får brukbar kontroll etter hvert, men helt sikre blir vi ikke før helt på slutten. Og midt oppi det så fokuserer vi bare på neste angrep, neste forsvar og spre positivitet til spillerne, understreker Gabrielsen.

Anført av imponerende målvaktsspill av Martina Thörn tok Glassverket fra Byåsen mye av håpet med å lede med ni mål allerede til pause. Men mot slutten kortet trønderne ned på forspranget.

– Det blir litt kaos på slutten. Det er ikke ofte vi står sånn på trening heller, så vi kaster bort noen baller da. Men vi har egentlig kontroll hele veien. Vi hadde fokus på forsvarsspillet og returløp før kampen og når vi slipper inn sju mål på en omgang så legger du et godt grunnlag for å nå en finale, sier treneren.

Finaleplassen betyr at Norge/Glassverket på ny kan søke om oppgradering til Champions League-kvalifisering – og mest sannsynlig få det. Men for Vipers betød Glassverket-seieren at det ikke blir europacup nesteår, noe som får direkte betydning for både Gabrielsen og tre Glassverket-spillere som er på vei dit.

– I håndball er det ingenting annet enn å prestere der du er til enhver tid som betyr noe. Det er det du blir målt på. Jeg er veldig stolt over det fokuset alle har hatt inn mot disse kampene, avslutter Gabrielsen.

Av Peter Tubaas