• Jublende glade spillere etter semifinaleseieren mot Byåsen!

Maktdemonstrasjon ga ny finale

04.05.16 // En rå førsteomgang la grunnlaget for Glassverket, som tok seg til sin andre sluttspillfinale på to år.

Skrevet av petertu

Trondheim (glassverketelite.no): Glassverket viste Byåsen ingen nåde i den andre semifinalen og vant 33-25 i trønderhovedstaden – og dermed 64-58 sammenlagt.

– Det smaker selvsagt skikkelig godt å ta seg til enda en finale. Det er ekstra deilig når vi tapte den første og så klarer å snu det her oppe, sier Hege Bakken Wahlquist.

Glassverket startet med en målvaktsredning og fikk raskt overtaket. Byåsen holdt sånn noen lunde følge til 7-10 i det 18. minuttet, men så skåret ikke hjemmelaget mer i den omgangen. Det skilte hele ni mål til pause.

– Vi traff omtrent hundre prosent med taktikken. Vi visste hva vi skulle gjøre annerledes, spesielt hva vi skulle gjøre i forsvar og i forhold til kontringene til Byåsen, sier Bakken Wahlquist.

Kantspilleren tok skikkelig skåringsansvar med åtte mål og ble kåret til Glassverkets beste. Foruten kontrings- og kantmålene, inklusive ett trick, skåret hun på straffe og tre fra distanse. Da trønderne markerte ut bakspillerne var det bare for kantspillerne å løpe.

– Ja, det ble mange muligheter fra uvante posisjoner i dag, men det er jo bare kjempegøy. Det er en av de aller morsomste kampene jeg har vært med på, sier Bakken Wahlquist.

Byåsen var på offensiven etter pause, men Glassverket ledet med tolv mål da Line Bjørnsen satte inn 28-16 19 minutter ut i andre omgang.

Martina Thörn stod strålende i mål bak et kompakt forsvar. Vertene hadde allerede forsøkt å spille med syv utespillere i angrep og lykkes bare delvis med det. Men da de forsøkte de seg med 3:3 i forsvar ga det en viss effekt mot slutten av kampen.

– Vi var ikke stresset bakover. Der hadde vi kontroll, men det ble litt stress i angrep. Det er jo uvant å møte lag som spiller sånn, sier Thörn.

– Ja, det ble litt hektisk på slutten og man blir jo litt bekymret med tanke på det som skjedde i Drammenshallen. Jeg er glad vi la det gode grunnlaget tidlig i kampen, og det er sykt digg med ny finale, legger Pia Narvesen til.

Kristin Nørstebø markerte seg også i denne semifinalen, hvor det ble syv skåringer på henne. Emilie Christensen og Tiril Günther Merg satte også inn fem baller hver. Glassverket møter Larvik i finalen, som etter plane spilles 11. og 14. mai 2016.

– Dette er sinnsykt deilig, nesten en ”uttadæsjæl” opplevelse å gå til en ny finale. Det blir innmari gøy med to kamper til, sier Kristin Nørstebø.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Byåsen – Glassverket 25-33 (7-16/18-17)
Grundigligaen 1516 (semifinale, andre kamp), Trondheim Spektrum (Trondheim), onsdag 4. mai 2016, kl 18.00.
Første kamp 33-31, sammenlagt 58-64.
Glassverket: Martina Thörn, Line Bjørnsen 3, Tiril Günther Merg 5, Monica Iversen, Pia Narvesen 3, Kristin Nørstebø 7, Kari Brattset 1, Emilie Christensen 5, Hege Bakken Wahlquist 8.
Gule kort: Byåsen 2 Glassverket 1
Tominuttere: Byåsen 2 Glassverket 1