• Kristin Nørstebø leverte varene mot Byåsen, men Glassverket måtte se seg slått med to.

Byåsen to foran

01.05.16 // Det svingte fra begredelig til strålende og tilbake til begredelig igjen, og derfor tok Byåsen første stikk i semifinalen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket klarte ikke å få et så godt utgangspunkt etter den første semifinalen, som de håpet på forhånd. Det vanskeligste etter kampen var å forklare opp- og nedturene.

– Ja, det er frustrerende at det svinger så mye i løpet av én kamp. Fra at vi er på vårt beste til vi er på vårt dårligste. Jeg kan ikke helt forklare det, men skulle ønske vi var litt jevnere, sier Kari Brattset, som gjorde comeback etter kneskaden med syv skåringer.

Toppskårer med ni mål og Glassverkets beste ble Kristin Nørstebø, som i slutten av første omgang var sterkt delaktig i at Glassverket fikk et femmålsforsprang før pause. Hun var irritert på at Byåsen til slutt klarte å vinne 33-31 i Drammenshallen.

– Det var veldig surt at de klarte å ta oss på slutten. Jeg er ikke fornøyd med det. Vi må nok se på filmen og prøve å finne ut av hvorfor vi ikke skårer mål i en så lang periode, sier Kristin Nørstebø.

Glassverket hadde fått akkurat den samme, trøblete starten som mot Halden for åtte dager siden og lå under 0-4 da Pia Narvesen reduserte fra syvmeteren, etter seks minutter. Hege Bakken Wahlquist utliknet til 11-11 etter 18 minutter. De siste ti minuttene leverte de lilla opp mot årsbeste og vant 8-1. Guro Rundbråten stod glimrende i mål.

– Det svingte fra kjempebra til det som ikke var så bra. Det er vanskelig å forklare, men jeg synes likevel vi står på og er god på mange av de tingene vi forberedte oss på. Men Byåsen er gode når de kontrer, konstaterer Nørstebø.

Det stod 19-14 til pause, og Glassverket økte med ytterligere to mål og ledet med syv mål, 22-15, på det meste. Martina Thörn reddet sin andre straffe mot Teodora Tomac og alt så lovende ut. Men da fikk trønderne fart på beina.

– Vi fikk en god start på andre omgang, men så begynner vi å brenne sjansene våre, og da straffer Byåsen oss skikkelig. Vi får 14 kontringer imot og de kantene deres er lynraske. Dette er noe av det vi må rette på til onsdag. Men vi vet hva som skal til og det skal ikke så mye mer enn en dusj og litt mat, så vet jeg at alle spillerne har like stor tro på at dette skal gå som resten av teamet, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Byåsen 31-33 (19-14/12-19)
Glassverket: Martina Thörn, Guro Rundbråten, Line Bjørnsen 2, Tiril Günther Merg 1, Monica Iversen, Pia Narvesen 2, Kristin Nørstebø, Kari Brattset 7, Emilie Christensen 4, Hege Bakken Wahlquist 2.
Gule kort: Glassverket 2, Byåsen 2
Tominuttere: Ingen