• Trine Bronsta og Glassverket fikk hendene fulle mot Halden lørdag kveld.

Fikk slite mot Halden

23.04.16 // Glassverket fikk det tøffere enn ventet mot Halden, men gikk til slutt til semifinalen med god margin.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det var en hel del rusk i maskineriet lørdag kveld, men Glassverket er semifinaleklare etter komfortable 48-41 sammenlagt mot Halden.

– Det er kjempedeilig, men det er irriterende å ikke vinne kampen. Det er morsomt å gå til en semifinale, men det hadde smakt enda bedre med seier. Det blir litt blandede følelser, sier Trine Bronsta til glassverketelite.no.

Glassverket skåret ikke mål før det var gått 11 minutter, da Pia Narvesen satte inn sin første. Hun holdt hjemmelaget inne i kampen med tre skåringer før hvilen. De var lagets eneste før det var gått 20 minutter. Halden ledet med fem på det meste og gikk til pause med 10-6. Nøyaktig halve forspranget var spist opp.

– Vi kom veldig trått i gang. Vi skårer ikke selv, og samtidig sliter vi med linjespilleren deres. Vi får ikke tak på henne. Men i garderoben gikk vi i oss selv og alle ville vise at vi kunne bedre i andre omgang. Det synes jeg vi viser også, sier Bronsta, som skåret to ganger og spilte store deler av kampen.

Etter pause var det litt friskere takter over Glassverket, som med tre kjappe tok livet av mesteparten av det håpet Halden måtte ha om å ta seg videre. Omgangens første mål var noe så sjelden som en linjeskåring fra Tiril Günther Merg.

– Det er tydelig at jeg må være der for å klare å skåre mål om dagen. Jeg har vel større uttelling fra strek i denne kampen enn fra back i de siste kampene, humrer hun.

Glassverket hadde 9-10 etter tre minutter. Allerede da tok Halden timeout. Men Glassverket kom ikke ajour før Hege Bakken Wahlquist utliknet til 13-13 i det niende minuttet av andre omgang.

– Jeg hadde egentlig roen hele tiden. Når jeg så hvordan nesten alle bommet, unntatt Pia, så tenkte jeg at det kunne ikke fortsette sånn hele kampen. Men jeg tror ingen har lyst til å spille så dårlig som vi gjorde i første omgang, så det var godt å få den starten i andre omgang, sier årdølen.

Bakken Wahlquist skåret seks ganger og ble kåret til hjemmelagets beste. I tillegg fikk hun med seg en sjelden tominutter rett etter sin utlikning.

– Den skjønner jeg ikke så mye av. Jeg var ikke borti henne, så det var litt irriterende, når det ikke var en tominutter, sier venstrekanten.

Kampen endte 22-23, og noen fikk nok en liten flashback fra «sølvkampen» i mars i fjor. Da Halden vant i Drammenshallen, samtidig som Glassverket sikret sølvet.

– Det som betyr noe er at vi er i semifinalen, og det er veldig deilig at vi er videre. Det blir spennende å se hvem vi møter, sier Bakken Wahlquist.

Ungjenta Ane Landås Hovland fikk for første gang hovedansvaret på linja i dag, ettersom både Kari Brattset og Monica Iversen er ute med skade. Svelvikjenta- spilte bare framover, og Tiril Günther Merg vikarierte på strek da hun måtte ha pause.

– Jeg synes Ane står opp og gjør en heroisk innsats på linja. Det er en overgang å stå der med hardbarkede seniorjenter kontra det hun opplevde i Lerøyserien for én uke siden, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Han måtte frem med timeout-kortet allerede etter åtte minutter av første omgang i dag, men hadde troen på at jentene skulle snu det.

– På minus fem var jeg naturligvis bekymret, men det var ingen grunn til å bruke «hårføneren» i pausen. Spillerne visste hva som skulle til, og jeg synes vi løfter oss bra i andre omgang. Jeg er veldig fornøyd med at vi er i semifinalen, sier han.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Halden 22-23 (6-10/16-13)
Sammenlagt: 48-41
Grundigligaen 1516, Sluttspill (kvartfinale), Drammenshallen (Drammen), lørdag 23. april 2016, kl 20.00.
Tilskuere: 500
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 6, Tiril Günther Merg 5, Line Bjørnsen, Kristin Nørstebø 4, Pia Narvesen 3, Emilie Christensen 2, Trine Bronsta 2, Line Ellertsen, Ane Landås Hovland.
Av Peter Tubaas