– Vi må gjøre jobben

22.04.16 // Glassverket har kanskje åtte mål å gå på, men ingen tar semifinalen for gitt.

Skrevet av petertu

Glassverket slo Halden 26-18 i den første kvartfinalen på onsdag og har det aller beste utgangspunktet for å ta seg videre i sluttspillet. De aller færreste tror de lilla roter bort avansementet.

– Nei, jeg tror ikke vi gjør det. Det er vi for rutinerte til. Forhåpentligvis kan vi parkere Halden allerede de ti første minuttene på lørdag. Men da må vi gjøre jobben skikkelig. Og åtte mål er egentlig ikke så mye, så vi er på vakt, understreker Pia Narvesen.

HUSK! Grundigligaen 1516, sluttspill (kvartfinale), Glassverket – Halden, Drammenshallen (Drammen), lørdag 23. april 2016, kl 20.00.

Glassverket tapte tilsvarende hjemmekamp mot Halden i serien for et drøyt år siden.

– De er helt sikkert ekstra tente når de kommer. De vet at de må angripe for å gå videre, men vi skal ha en veldig dårlig dag om dette ikke går. Vi er ikke klare for å avslutte sesongen ennå, sier Emilie Christensen.

– Vi må ikke bli for trygge heller. Vi må gjøre jobben. Vi har et større forsprang enn jeg trodde vi ville få, men vi skal vinne neste kamp uansett, legger Kari Brattset til.

Glassverket arrangerer tradisjonsrike Glasscup i Drammenshallen i helgen, og det betyr fulle tribuner på lørdagens sene kveldskamp.

– Hvis vi får et overtak tidlig kan vi kanskje spille mer underholdende håndball og gi publikum en ekstra god opplevelse. Vi er i underholdningsbransjen, og jeg tror det blir mest severdig når alle spillerne kan slippe ned skuldrene, sier Narvesen.

Trener Kenneth Gabrielsen vil ikke ta noe på forskudd, men antyder langt på vei at Glassverket har en god sjanse til å avansere.

– Vi har bare spilt to av fire omganger og det er ingenting som er avgjort her, men åtte mål i håndball er en solid ledelse og vi ligger jo godt an. Vi har jo tross alt hjemmefordelen også, sier Gabrielsen.

Med opp mot 2000 tilskuere i vente på tribunen, kan det bli skikkelig trøkk i Drammenshallen.

– Jeg bare gleder meg. Vi bør ikke tape med åtte hjemme, vi skal sørge for å vinne igjen, sier Martina Thörn om den saken.

Av Peter Tubaas

Siste møter med Halden:
2016 20/4 S 26-18 (SS, Remmenhallen)
2016 6/3 S 27-20 (GL, Rakkestadhallen)
2015 4/11 S 30-21 (GL, Drammenshallen)
2015 28/3 T 23-25 (GL, Drammenshallen)
2015 7/1 S 26-18 (GL, Remmenhallen)
2014 30/8 S 35-22 (TR, Drammenshallen)

Siste seriekamper
Glassverket: S-S-T-S-S
Halden: T-T-T-T-T