• Mette Leipart blir å se i lilla neste sesong!

Klar for nye utfordringer

21.04.16 // Da Mette Leipart (23) skulle bytte klubb for første gang i sitt liv, valgte hun Glassverket.

Skrevet av petertu

Og Glassverket har valgt henne. Mette Leipart kommer fra Nordstrand for å utgjøre en duo på venstrekant sammen med Amalie Jøsendal neste sesong.

– Jeg er veldig motivert og håper og tror jeg kan gjøre det bra. Jeg liker det jeg har hørt om Geirs filosofi og måten laget spiller på nå, med mye baller ut til kantene. Jeg har høye forventinger til at jeg får mye å jobbe med der, sier Mette Leipart til glassverketelite.no.

Hun har vært i Nordstrand hele livet, så for henne blir det en helt ny opplevelse å bytte klubb.

– Det blir jo rart, ettersom jeg har aldri spilt et annet sted enn i Nordstrand. Jeg er skikkelig Nordstrands-jente, omtrent født og oppvokst ved NIF-hallen, som har vært mitt andre hjem i alle år. Men jeg er veldig klar for nye utfordringer nå, sier hun.

Sist uke var en knalltøff uke for alle med hvite og blå aner, for Leipart og lagvenninnene rykket ned etter tapet mot Molde, samtidig som klubbens økonomi fikk fyldig dekning i lokalmediene.

– Det er veldig synd at Nordstrand sliter, men jeg håper det ordner seg. Det skjer mye bra i Nordstrand, blant annet får vi snart ny hall, så bare de kommer seg gjennom dette, er jeg sikkert på at de kan komme tilbake igjen, sier 23-åringen.

Hun har hatt lyst til å prøve noe nytt en stund, og for et par dager siden fortalte hun lagvenninnene i Nordstrand at neste stoppested blir Drammen.

– Jeg har ikke klart å tenke så mye på klubbytte mens vi har kjempet for å redde plassen med Nordstrand. Men når sesongen nå er ferdig blir det mer virkelig. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang i Glassverket, sier hun.

Og i Glassverket er hun alt blant venner.

– Jeg kjenner spesielt Tiril og Line ganske godt. Vi har spilt mot hverandre i juniorhåndballen i alle år og vært litt på landslag sammen. I tillegg var jo Trine en sesong i Nordstrand for noen år siden. Jeg var også på noen samlinger med Hege, men hun forsvinner jo, sier Leipart.

Venstrekanten har spilt seniorhåndball i fem sesonger. Først to i 1. divisjon, deretter tre i eliteserien. Nordstrand rykket opp året etter Glassverket.

– Jeg har alltid likt å spille mot Glassverket. Dere spiller håndball som vår, det går veldig fort. Vi prøver i hvert fall, smiler hun.

Og det er ikke så rart at hun synes det var gøy å møte Glassverket. For Glassverket synes det ikke var særlig gøy å møte Nordstrand for noen år siden.

– Ja, det stemmer det. Vi hadde taket på dere en periode, men det har nok snudd litt de siste sesongene, medgir hun.

For trener Geir Oustorp er nå teamet på venstre kant komplett, etter at Hege Bakken Wahlquist forsvinner til dansk håndball.

– Mette har god fart, et godt skuddrepertoar og er ei jente som trener godt og liker å holde seg i form. Hun er en litt annen type enn Hege, men alt ligger an til at hun skal få en god utvikling i Glassverket, sier den kommende hovedtreneren.

Av Peter Tubaas