• Emilie Christensen gjorde forarbeidet til denne skåringen hvor Kari Brattset setter inn 23-15 og de to lykkes for første gang med "Fana-trikset" i kamp.

Har én fot i semifinalen

20.04.16 // Med en overbevisende seier mot Halden skaffet Glassverket seg et glimrende utgangspunkt for å ta seg videre i sluttspillet.

Skrevet av petertu

Halden (glassverketelite.no): Glassverket vant 26-18 borte mot Halden onsdag kveld og har åtte mål å gå på før returen hjemme i Drammenshallen.

– Det var veldig deilig å få såpass forsprang fra den første kampen. Jeg var forberedt på en jevnere kamp enn det. Det er fint at det bare er tre dager til neste kamp. Vi tar med oss den gode følelsen, sier sjumålsskårer Emilie Christensen.

Sju fulltreffere ble det også på Kari Brattset, som ble kåret til bortelagets beste spiller.

– Det var skikkelig godt å vinne her og sette standarden for disse kvartfinalekampene. Jeg synes vi viser at vi er et mye bedre lag i dag. Men vi skal ikke bli for trygge heller. Vi skal vinne neste kamp også, understreker østfoldingen.

Det var ikke spennende så veldig lenge i Remmenhallen. Hjemmelaget bet veldig godt fra seg i et kvarter, og da stod det 8-8. Men så skåret ikke Halden mer i den omgangen.

– Halden er et ekstremt fysisk tøft lag å møte. Det var full krig utpå der, og det tok litt tid å komme inn i kampen. Men når vi først fant ut av det synes jeg vi hadde full kontroll. Jeg føler meg veldig trygg på spillet vårt, og vi har en fantastisk bredde i troppen, så jeg var aldri særlig bekymret, sier Christensen.

Kenneth Gabrielsen var også fornøyd med hvordan Glassverket halvveis ut i første omgang tilkjempet seg overtaket, hele veien basert på et kompakt forsvar og godt målvaktsspill.

– Jeg hadde sett for meg en litt mer spennende kamp. Halden har et bra lag, men de fikk ikke ut alt i dag. Men det har jo med motspillet å gjøre. Jeg synes jentene våre er kjempeflinke i dag og justerer seg fint inn etter en litt tøff start, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Halden yppet seg litt i starten av andre omgang også, men etter hvert festet Glassverket grepet. Da Kari Brattset ga Glassverket en åttemålsledelse 23-15 for første gang etter 18 minutter var det meste gjort. Det var også kampens morsomste skåring, det såkalte Fana-trikset til Emilie Christensen.

– Det var utrolig gøy at det gikk. Vi har gjort det noen ganger tidligere, men bare fått straffe på det, smiler hun.

Nettopp det skjedde mot Byåsen i sluttspillet i fjor. Men denne gangene ble det mål da Christensen kastet ballen baklengs over eget hode til Kari Brattset.

– Halden ruste veldig da jeg skulle sentre til venstreback, så da spurte jeg Kari om det var rom bak. Det er ingen forventer at ballen skal komme der. Og det er bare å spille inn høyt, så får Kari tak i den, sier Christensen.

– Det var helt nydelig at det gikk. Emilie ga meg tegnet, og jeg visste at ballen kom høyt et eller annet sted. Hun hadde tydeligvis god kontroll på hvor jeg stod. Det var et høydepunkt for meg i dag, men det var gøy å få en kontring også, føyer Brattset til.

Hjemmekampen spilles lørdag kl 20.00 i Drammenshallen, sen start på grunn av Glasscup samme sted.

– Vi kjenner i hvert fall så vidt lukten av den semifinalen nå. Det er ingen som er klare for å avslutte sesongen ennå, sier Emilie Christensen.

Kampfakta: Halden – Glassverket 18-26 (8-12/10-14)
Grundigligaen 1516, sluttspill (kvartfinale), Remmenhallen (Halden), onsdag 20. april 2016, kl 18.00.
Tilskuere: 436
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 2, Tiril Günther Merg 1, Line Bjørnsen 2, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 7, Pia Narvesen 4, Emilie Christensen 7, Trine Bronsta, Line Ellertsen, Eline Rikartsen, Linn Andresen, Ane Landås Hovland.

Av Peter Tubaas