• Kari Brattset jubler etter skåring, nærmest på hjemmebane, i Rakkestadhallen i mars.

– Det kommer til å bli hett

19.04.16 // Halden er først ut når Glassverket må over et ekstra hinder for å ta seg til en eventuell finale i sluttspillet.

Skrevet av petertu

I fjor gikk Glassverket rett til semifinale i sluttspillet etter sin sølvmedalje i serien. Nå må alle lagene i sluttspillet gjennom en kvartfinale. Glassverket har vunnet begge seriekampen mot Halden i år, men i sluttspillet stiller begge med blanke ark.

– Det inntrykket jeg har fått fra media er at Halden har bygget opp en skikkelig formtopp inn mot kvartfinalen, så jeg forventer at de er skarpere enn noen sinne. Vi kommer til å få kjørt oss i Remmenhallen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Husk! Sluttspill 1516, kvartfinale: Halden – Glassverket, Remmenhallen, onsdag 20. april 2016, kl 18.

Halden ble nummer syv i serien i 1516-sesongen. I fjor reddet de kvalifisering (og senere plassen) etter å ha slått Glassverket i siste serierunde i Drammenshallen. Men nå har Halden tapt syv seriekamper på rad.

– Det kommer til å bli hett uansett. Jeg regner med vi møter et Halden-lag som er bedre enn det de har vært på mange uker, og vi vet fra før av at det er et lag som har mye i seg. De kommer til å selge seg dyrt. i har selvsagt stor respekt for dem, som for alle andre, sier Gabrielsen.

Men Glassverket hadde få problemer med å slå Halden i bortekampen 6. mars i år, da de lilla vant 27-20 i Rakkestadhallen.

– De er forberedt på styrkene våre. Vi er også forberedt på deres. Men vi får fokusere på oss selv og gjerne prøve å gjøre det enda bedre enn mot Halden sist. Hvis vi får flyten igjen, får satt forsvaret og måvaktsrednigner, så skal det bli vrient for dem å slå oss, sier Glassverket-treneren.

Lørdag blir det avgjort hvilket av de to lagene som tar seg til semifinalen.

– Får vi med oss et godt resultat i bortekampen mot Halden, aller helst en seier, så må vi være veldig fornøyd, sier Gabrielsen, som ikke ønsker å sette punktum riktig ennå.

– Taper vi mot Halden er faktisk sesongen over allerede. Det er det ingen som har lyst til. Alle vil til den finalen, ikke minst jentene. For det ga skikkelig mersmak i fjor, sier Glassverket-treneren.

Av Peter Tubaas

Siste møter med Halden:
2016 6/3 S 27-20 (GL, Rakkestadhallen)
2015 4/11 S 30-21 (GL, Drammenshallen)
2015 28/3 T 23-25 (GL, Drammenshallen)
2015 7/1 S 26-18 (GL, Remmenhallen)
2014 30/8 S 35-22 (TR, Drammenshallen)

Siste seriekamper
Halden: T-T-T-T-T
Glassverket: S-S-T-S-S