• Matilde Johansen var toneangivende i innspurten mot Larvik.

Drama i vente i Lerøyfinalen

16.04.16 // Glassverkets J18-lag tok tre poeng av fire mulige i lørdagens kamper I Lerøyserien. Nå venter en ren finale mot Fjellhammer på søndag.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det ble høydramatisk i avslutningen mot Larvik i lørdagens andre kamp, som endte 24-24 i Drammenshallen.

– At det bare ble ett poeng betyr egentlig ingenting, men vi skulle gjerne hatt med oss en seier og ekstra entusiasme inn mot den siste dagen i morgen, sier Matilde Johansen.

Glassverket ledet hele 12-5 etter 14 minutter, men så skåret ikke de lilla før det var gått fire minutter av andre omgang. Da stod det 16-13 til Larvik.

– Vi er naturligvis skuffet over at vi slapp oss så langt ned når vi ledet med sju, men vi er glade vi henter oss inn og leverer en litt bedre andre omgang og i hvert fall sikrer det ene poenget, sier Johansen

Hun tråkket skikkelig til da det gjaldt som mest i midten av andre omgang, med to straffekast som gikk i mål, tre spillemål, samt det viktige innspillet til Ane Landås Hovland som satte inn utlikningsmålet.

– Det var gøy å få det littegrann til, bare å få spille kamp igjen, spesielt siden jeg har vært så mye syk i det siste og ute av form. Nå er jeg bare litt hes, smiler Johansen.

Glassverket leder med ett poeng på Fjellhammer før Lerøyserien 1516 avgjøres med en kamp mellom akkurat de to lagene kl 1345 i Drammenshallen på søndag.

– Mot Fjellhammer er det bare én ting som gjelder, og det er seier. Hvis vi spiller på vårt beste, så vinner vi. Det er egentlig bare småting som gjør at det ikke går vår vei i dag, og det skal vi fikse til i morgen, sier Johansen.

Glassverket kunne faktisk ha vunnet Lerøyserien lørdag, men da måtte Fjellhammer ha tapt mot Gjøvik og drammenserne slå Larvik. Men det gikk ikke på skinner i dag.

– Jeg er skuffet over at vi senker oss så mye midtveis i andre omgang. Selv om vi bytter litt, så skal ikke intensiteten falle så mye. Vi har ikke lov til å tro at vi har vunnet en kamp så tidlig. Men når det er sagt synes jeg vi gjør en brukbar andre omgang, hvor vi får rettet opp det igjen, og det var mye bra fra kampen som vi kan ta med oss, sier trener Espen Rødevand.

Seier mot Gjøvik

I lørdagens første kamp var Line Ellertsen den store spilleren med ti skåringer mot Gjøvik i en kamp som endte 21-17 til Glassverket. Ellertsen og Landås Hovland ga alt mot sine landslagsvenninner Synne Fossheim og Eline Fagerheim.

– Ja, det er ekstra deilig å vinne da. Det gir oss et ekstra gir å møte dem, smiler Ellertsen.

Men det var relativt jevnt fram til midtveis i andre omgang, da Glassverket festet et visst grep. Høydepunktet i kampen må var flyveren som Marte Moen og Line Ellertsen kunne by etter pause.

– Det var dritbra av Marte, pasningen var perfekt. Det er et trekk vi har, men vi har aldri gjort det før. Jeg trodde først hun skulle skyte selv, så jeg holdt på å trekke meg. Da den kom så tenkte jeg bare «oj», men jeg fikk satt den i mål, sier Ellertsen.

– Jeg fikk for spiss vinkel, så jeg måtte bare bestemme meg for å gjøre noe annet. Jeg så Line var på vei, så da var det bedre å sende den til henne, som jeg vet setter den i mål, smiler Moen.

Av Peter Tubaas