• Kristin Nørstebø og Emilie Christensen jubler for skåring i Kongsberghallen i januar.

Vil sette et bedre punktum

12.04.16 // Glassverket har allerede overgått fjoråret i antall poeng, men trener Kenneth Gabrielsen ønsker ikke en reprise av hva som skjedde i siste serierunde i fjor.

Skrevet av petertu

For i 1415-sesongen ble det nemlig et irriterende tap mot Halden på hjemmebane, like før Glassverket skulle feire sølvmedaljen i serien.

– Selv om vi tok sølvet uansett, så tror jeg det tapet plager de fleste ennå. Det var unødvendig, og det fikk store konsekvenser i nedrykksstriden. Det trigger oss litt ekstra, så mot Skrim er det bare én ting som gjelder, nemlig å prestere, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Dessverre er det sånn at dersom Glassverket vinner, rykker også Skrim ned. Skrim ligger på tiendeplass i skrivende stund, men Molde og Nordstrand bak møtes i siste kamp, slik at ett av lagene vil gå forbi dersom Skrim taper.

– Det er brutalt, men alle lagene må være profesjonelle og plikter å gjøre jobben i hver kamp de spiller. Og vi ønsker å klatre opp til 34 poeng i serien, så da må vi slå Skrim. Det er jevnt hver gang, og det blir en har nøtt også nå, sier han.

HUSK! Grundigligaen 1516: Glassverket – Skrim, Drammenshallen (Drammen), onsdag 13. april 2016, kl 18.

Men Skrim viste overlevelsesinstinkt da de slo Sola med ett mål på dramatisk vis i forrige runde.

– De har fortsatt sjansen, men har kniven på strupen. De kommer til å være stein gærne når de kommer til Drammenshallen. Vi må være skikkelig «på» for å stå imot det Skrim-laget. Det blir en «rysare», sier Glassverket-treneren.

For Glassverket er ikke kampen om sølvet avgjort. Det blir lagets andre sølv på rad om de lilla vinner mot Skrim, samtidig som Byåsen taper sin kamp.

– Vi kan håpe på at Sola slår Byåsen på hjemmebane. Det er ikke umulig, for Sola på sitt beste kan hamle opp med de fleste av lagene i serien. Men i utgangspunktet har Byåsen dette i sin hule hånd og kan cruise inn til sølv, sier Gabrielsen.

De tre kampene mellom de to lokale lagene siden Skrim rykket opp for to år siden har alle endt med Glassverket-seier. Men aldri med mer enn tre mål. Sist lagene møttes i Drammenshallen ble det jevnt, og med Marte Langeli som den store spilleren i mål.

– Skjer det noe i Stavanger som går i vår favør så må vi ha gjort jobben på hjemmebane, og det vet jeg spillerne har tenkt til, sier treneren.

PS! I helgen «reddet» Glassverket 2 plassen til Skrim 2 i 2. divisjon etter den dramatiske 29-28-seieren mot Gjerpen 2, da kongsberglaget gikk på en overraskende smell mot Hei.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-T-S-S-S
Skrim: S-T-U-T-U
Siste kamp først.

Tidligere møter:
2015 6/1 S 26-23 (GL, Kongsberghallen)
2015 7/8 S 25-14 (TR, Slagenhallen)
2015 18/2 S 25-23 (GL, Drammenshallen)
2014 5/10 S 24-21 (GL, Kongsberghallen)
2014 23/8 S 24-18 (TR, Sætrehallen)
2013 25/6 S 35-34 (TR, Drammenshallen)
Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas