• Kari Brattset og Line Bjørnsen jubler, mens Vilde Mortensen Ingstad fortviler.

– Alltid deilig med revansje

06.04.16 // Glassverket er sikret minst bronsemedalje etter borteseieren mot Oppsal onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Oslo (glassverketelite.no): For andre året på rad tar Glassverket medalje i GRUNDIGligaen med 25-20 mot Oppsal i nest siste serierunde.

– Det føles ekstremt godt. Det er utrolig deilig. Jeg synes det er skikkelig fortjent, sier Kari Brattset, toppskårer med sju mål mot Oppsal.

Det er fortsatt mulig å snappe sølvet fra Byåsen, men bronse er mer enn godkjent for de lilla fra Drammen, som har tatt to poeng mer enn fjoråret allerede.

– Målsettingen er alltid å bli bedre, så da må vi være fornøyd med at vi allerede har to poeng mer. Det vi har gjort i år er kanskje en større prestasjon enn sølvet i fjor, sier Christensen.

Hun skåret fem ganger, blant annet målet som tangerte antallet skårede mål i fjorårssesongen.

– Det er gøy å skåre de viktige målene, ler Christensen.

Og med totalt 25 mål mot Oppsal ligger Glassverket nå ni mål foran sin personlige skåringsrekord for toppdivisjonen.

– Det blir sinnsykt og løpe ut på gulvet i Drammenshallen om en uke og vite at vi har sikret minst bronse, og at vi ikke trenger å vinne, selv om den kampen også skal vinnes, sier Christensen.

Det ble en litt merkelig kamp hvor det gikk åtte minutter av begge omganger før Oppsal skåret. På den annen side hadde Glassverket en 13-minuttersperiode i første omgang uten mål.

– Vi ble litt frustrerte når vi ikke klarte å skåre og slet i perioder da de spilte med syv utespillere. Men siden vi stod så godt i forsvar mesteparten av tiden, og Martina spilte veldig bra i mål, klarte vi å beholde roen. Vi visste det ville løsne til slutt, sier Kari Brattset.

Med seieren borte mot Oppsal satt man også en skikkelig strek over årets mest ergerlige nederlag.

– Det er alltid deilig med revansje. Det var ekstra godt mot Oppsal, som er et lag vi har hatt en del tøffe fighter mot, sier Kari Brattset.

Oppsal leverte en imponerende snuoperasjon og tok en sterk seier i årets første seriekamp. Oslo-laget hadde fem seirer og én uavgjort før møtet med Glassverket.

– Det var en lettelse å vinne her mot formlaget Oppsal. Jeg har hatt en litt dårlig følelse for denne kampen. Da er det ekstra deilig at det går bra, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

PS! Både Hege Bakken Wahlquist (100) og Kari Brattset (104) nådde et tresifret antall mål i dag.

Kampfakta: Oppsal – Glassverket 20-25 (8-11/12-14)
Grundigligaen 1516, Oppsal Arena (Oslo), onsdag 6. april 2016, kl 18.00.
Tilskuere: 370
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 5, Tiril Günther Merg 1, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 7, Pia Narvesen, Emilie Christensen 5, Trine Bronsta, Line Ellertsen 3.
Gule kort: Oppsal 3, Glassverket 2
Utvisninger: Ingen