• Birna Berg Haraldsdottir gleder seg til å spille for Glassverket.

Islandsk landslagspiller til Glassverket

03.04.16 // Glassverket har sikret seg nok en solid forsterkning foran kommende sesong. Denne gangen en høyre bakspiller fra Island.

Skrevet av petertu

Spikkestad (glassverketelite.no): Lørdag så Birna Berg Haraldsdottir sin første Glassverket-kamp etter at hun selv ble klar for klubben, rekruttkampen mot Røyken og Hurum.

– Jeg er veldig glad for å få sjansen i Glassverket. Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg veldig til vi skal flytte, sier Berg Haraldsdottir til glassverketelite.no.

Hun har skrevet under på en toårskontrakt og flytter med kjæresten sin fra Partille til Drammen så fort sesongen er over i Sävehof.

– Først skal jeg prøve å vinne sluttspillet med Sävehof, men etter det er jeg veldig klar for Glassverket. Vi har begynt å se på leiligheter nå i helgen, sier hun.

Birna Berg Haraldsdottir kommer fra Hafnarfjordur på Island. Moderklubben heter FH og hun spilte også i tre år i toppklubben Fram Reykjavik før hun gikk løs på sine snart tre sesonger i Sävehof. Hun spilte ikke kampene mot Glassverket rett før jul.

– Jeg har vært korsbåndskadet og var ikke tilbake på banen før nå i mars. Men jeg så kampene fra tribunen og ble veldig imponert over Glassverket. Jeg hadde ikke trodd de skulle slå oss to ganger ettersom vi har pleid å være så suverene i Sverge, sier hun.

Den gangen ante ikke 23-åringen noe om at hun selv kunne havne i Glassverket. Men hun kjente til klubben allerede før de lilla gjestet i Partille i vinter.

– Ja, jeg er veldig håndballinteressert, så jeg følger de fleste ligaene ganske nøye, Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Frankrike. Jeg ser mye håndball og fotball på TV. Jeg er glad i sport, kan du si, sier hun.

Den islandske landslagsspilleren rakk også en tur innom treningen i Glassverket-hallen på lørdag.

– Det så veldig bra ut. Det er et lag som liker å løpe mye. Jeg er nok mer kjent for styrken, og løpingen har ikke vært min sterkeste side, men det kommer den til å bli, smiler Birna Berg Haraldsdottir.

Den venstrehendte bakspilleren snakker flytende svensk, sånn vi kan bedømme det, og dermed er det nok duket for å beherske et nytt språk når hun kommer til Norge.

– Ja, jeg må vel bytte over til norsk snart. Jeg tror jeg har fra faren min at jeg har lett for å lære språk. Så det blir vel norsk etter hvert, ler islendingen.

Av Peter Tubaas