• Her debuterer Martina Thörn for Glassverket mot FC Midtjylland i Danmark i august.

Ny klubb for Thörn

01.04.16 // Martina Thörn blir lagvenninne med Veronica Kristiansen i FC Midtjylland fra og med neste sesong av.

Skrevet av petertu

Glassverkets svenske målvakt debuterte for Glassverket med en god treningskamp mot FC Midtjylland 3. august i 2015. Nå blir hun selv en del av troppen til Helle Thomsen, som også ledet Sverige i OL-kvalifiseringen i mars.

– Jeg er utrolig takknemlig for det jeg har fått oppleve i Glassverket, og det er jo ennå ikke helt slutt. Samtidig er jeg kjempeglad for å få muligheten til å gå til en så god og anerkjent klubb, og fornøyd med at jeg kan satse hundre prosent på håndball. Det har vært en visjon, en drøm, sier Martina Thörn.

25-åringen blir Glassverkets andre eksport til FC Midtjylland på ett år, etter at Veronica Kristiansen ble klar for danskene i fjor.

– Jeg kjente egentlig ikke henne fra før av, men snakket mye med henne før jeg bestemte meg, for å få hennes bilde av situasjonen. Du kan få ett inntrykk når du snakker med ledelsen og et annet når du snakker med spillerne på innsiden, men alt jeg hørte var bare positivt, sier Thörn.

FC Midtjylland ble nummer to i den danske serien bak Team Esbjerg denne sesongen, og går da direkte til semifinalen i sluttspillet. Går de helt til finalen er Champions League-plassen for neste år sikret.

– Danmark fikk en ekstra plass i Champions League, så da betyr det at også tapende finalist får være med. Og FC Midtjylland har et mål om å være i toppen av den danske ligaen og spille i Champions League hver sesong, forteller Thörn.

I FC Midtjylland vil Martina Thörn danne keeperduo med Sabine Englert. Men hun gruer seg til å ta farvel med Drammen og alle sine nye venner.

– Det er jo «tråkigt» å måtte forlate jentene i Glassverket. Jeg orker ikke helt å tenke på det ennå. Jeg har fått mange gode venner, og jeg har hatt en god utvikling her. Jeg skulle gjerne vært her lengre og planen var ikke å være her bare ett år. Men jeg kunne ikke takke nei til en sånn mulighet, sier hun.

Av Peter Tubaas