• Kari Brattset og Glassverket fikk det tøft mot Larvik i november.

– Larvik er sylskarpe

29.03.16 // Det er ikke så mange som tror på Glassverket-poeng i hjemmekampen mot Larvik på onsdag, men oppgjøret er likevel viktig i medaljekampen.

Skrevet av petertu

For uansett utfall på onsdag vil en god kamp mot Larvik også legge grunnlaget for gode prestasjoner i de avgjørende kampene mot Oppsal og Skrim.

– Ja, det er veldig viktig. Hvis vi klarer å være litt bedre enn vi var mot Larvik sist, så kan vi være fornøyde. Vi må være litt mer avslappede, slik at vi får fram de gode ferdighetene som bor i laget vårt. Vi vet de er der, og det må vi prøve å få ut mot Larvik, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket tapte med 11 mål borte mot Larvik i serien i november. I cupfinalen i desember ble det nimålstap. Siden den tid har Larvik tatt seg til kvartfinalen i Champions League. Bare tre dager etter onsdagens batalje i Drammenshallen er de hvite og røde på plass i Makedonia for å møte Vardar, i samme arena hvor Glassverket-spillerne så Vardar – Barcelona i herrenes Champions League i november.

– Larvik er på sitt beste på denne tida av året. De kommer til å være sylskarpe, så vi må være ordentlig gode om vi i det hele tatt skal klare å henge med i svingene. Men vi må heller se det på den måten at vi er heldige som får møte en sånn type motstand i den norske Grundigligaen, sier Glassverket-treneren.

Sist Larvik gjestet Drammenshallen, i sluttspillet i fjor, fikk de kjørt seg skikkelig og vant bare med ett mål i den første finalekampen. Men Larvik var enda litt hvassere i Runarhallen uken etter og sikret seg et sluttspillgullet i 1415-sesongen.

Hadde ikke Larvik blitt fratatt tre poeng før serien startet i høst, ville de vært seriemestere allerede. Men med seier mot Glassverket kan de sikre seg sitt 12. seriegull på rad i norsk håndball.

– De er nok interessert i å sikre seg det så fort som mulig, og normalt vinner de alle seriekamper de spiller. Men det er alltid mulig å slå Larvik, og vi må være så gode at vi bidrar til at de er mest mulig forberedt til den vanskelige bortekampen i Skopje, sier Gabrielsen.

Glassverket har syv strake triumfer i serien og allerede tangert sin beste sesong målt i antall seirer, med 15 triumfer denne sesongen, når det fortsatt gjenstår tre kamper. Glassverket er i øyeblikket nummer to på tabellen med 30 poeng, fire poeng bak Larvik. De lilla ligger med det likt med Byåsen, som imidlertid har et betydelig lettere kampprogram (se under).

– Byåsen har vært gode og har et godt grep om sølvet. De bør klare å hale det i land med tre strake seirer, tror Gabrielsen.

Glassverket er sikret minst fjerdeplass uansett hvordan de siste kampene går. Med to seirer av de tre siste har klubben sikret seg sin andre seriemedalje på to sesonger. Vinner Glassverket bare én av de tre siste må Tertnes, som nå har 27 poeng, vinne samtlige av sine tre gjenværende kamper for å ta bronsemedaljen.

Av Peter Tubaas

Gjenværende kamper:
1. Larvik: Glassverket B, Halden B, Oppsal H – 34 poeng
2. Glassverket: Larvik H, Oppsal B, Skrim H – 30 poeng
3. Byåsen: Molde B, Rælingen H, Sola B – 30 poeng
4. Tertnes: Vipers B, Molde H, Rælingen B – 27 poeng

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-S-S
Larvik: S-S-S-S-S

Siste møter:
2015 31/12 T 19-28 (NM, Nadderud Arena)
2015 18/11 T 18-29 (GL, Arena Larvik)
2015 20/5 T 22-32 (SS, Runarhallen)
2015 13/5 T 27-28 (SS, Drammenshallen)
2015 14/1 T 16-26 (GL, Arena Larvik)
2014 5/9 T 20-33 (GL, Drammenshallen)
2014 25/1 T 22-35 (PL, Arena Larvik)
2013 29/9 T 21-32 (PL, Drammenshallen)
2013 28/8 T 21-32 (TR, Tjøllinghallen)
2013 23/1 T 24-33 (PL, Drammenshallen)
2012 22/9 T 17-28 (PL, Arena Larvik)