Brattset hentet opp på A-landslaget

11.03.16 // Bussen med rekruttlandslaget måtte snu for å kjøre Kari Brattset tilbake til flyplassen da hun fikk sin aller første innkalling til A-landslaget.

Skrevet av petertu

Fredag ettermiddag ble det klart at Kari Brattset erstatter en skadet Pernille Wibe i A-landslagstroppen til Thorir Hergeirsson.

– Det er alltid kjipt når noen skader seg, men jeg er veldig glad for at jeg var nestemann på lista. Det er jo dette jeg har drømt om og jobba for hver dag, sier Kari Brattset til glassverketelite.no.

Rekruttlandslaget var på vei fra flyplassen i Wien til samling i Bratislava da rekruttrener Axel Stefansson kom bak i bussen og ga Kari Brattset den gode nyheten.

– Jeg måtte komme meg hjem så fort som mulig, så da snudde faktisk bussen og kjørte meg tilbake til flyplassen igjen. Det ble en liten omvei for laget da… Det var en merkelig opplevelse, men nå bare gleder jeg meg til å slutte meg til A-landslaget, smiler hun.

Fredag kveld lander hun i Stavanger og første sjanse til å få sin debut på A-landslaget er i EM-kvalifiseringen mot Romania i Stavanger førstkommende søndag kl 18.00. Til uken følger kamper i firenasjonersturnering mot Tyskland (17/3), Brasil (19/3) og Spania (20/3).

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det som skal skje, annet enn at det blir gøy å være med i troppen og at jeg skal gjøre så godt jeg kan på trening, og i kamp, hvis jeg skulle få sjansen. Jeg får bare gjøre det jeg pleier og håpe det er godt nok, sier Brattset.

Dermed blir det også gjenforening med Veronica Kristiansen, som forlot Glassverket til fordel for FC Midtjylland foran inneværende sesong.

– Det blir kjempegøy. Jeg gleder meg til å se henne igjen. Det blir skikkelig koselig, sier Brattset.

PS! Hege Bakken Wahlquist er med dette den eneste Glassverket-spilleren igjen i rekruttroppen som spiller mot Slovakia 15. og 16. mars.

Av Peter Tubaas