• Gjennombruddshissig: Line Ellertsen var en konstant trussel mot Sola-forsvaret.

– Fikk frysninger

03.03.16 // Det var ingen Glassverket-spillere som fikk mer oppmerksomhet enn Line Ellertsen i Åsenhallen i går.

Skrevet av petertu

Sola (glassverketelite.no): Line Ellertsen ble tatt imot omtrent som om hun skulle være på hjemmebane, da Glassverket spilte bort mot Sola på onsdag.

– Det er jo omtrent hjemmebane, da. Jeg bor en kilometer herfra og kjenner sikkert halvparten av de som er her, men alle heier jo ikke på Glassverket for det, smiler Line Ellertsen.

Da navnet til Glassverket-talentet ble ropt opp var det nærmest vill jubel på den ene langsiden, der tidligere lagvenninner, familie og andre venner hadde benket seg.

– Det var dritkjekt. Jeg hørte godt hvordan de jublet, enten jeg skåret et mål eller skulle bytte. Jeg fikk frysninger, sier hun.

Tilropene fra tribunen så ikke ut til å ta fra henne konsentrasjonen. Ellertsen gjorde som hun pleier, satset alt hun kunne fra første ballberøring.

– Det var bare kjekt med liv på tribunen. Man blir jo litt tent av det. Det var ekstra viktig å vise det man kunne. Det var gøy å få litt spilletid, sier hun.

Line Ellertsen var ikke forberedt på noe «trøkk» fra tribunen før kampen. Hun var bare opptatt av å slå Sola.

– Jeg tenkte kanskje de var litt sjenerte og ikke ville gjøre for mye ut av seg. Men det var de ikke. Uansett setter jeg stor pris på at de kom hit, og ekstra gøy var det at de var så engasjerte, sier Ellertsen.

«Fansen» fikk også se mer av Line Ellertsen enn normalt. For ungjenta måtte utpå allerede etter tre minutter, fordi Kristin Nørstebø måtte ut etter en smell i hodet.

Åtte minutter etter hadde hun alt skaffet Glassverket tre syvmetere. I løpet av kampen hadde hun også to innspill som ble til mål av Kari Brattset, i tillegg til at hun skåret fire ganger selv, en tangering av sin egen bestenotering. Hun sørget også for at Sola pådro seg to tominuttere.

Nå rangerer hun kampen blant sine høydepunkt i en kort, men likevel innholdsrik håndballkarriere.

– Det var en veldig morsom kamp. Det er i hvert fall topp tre for min del. De to andre er landskampen med LK98 mot Danmark i november og cupfinalen mot Larvik i desember, sier hun.

Glassverket var soleklare favoritt før kampen, men etter å ha slitt i hjemmemøtet var det ingen som tok noe for gitt i Åsenhallen. For Line Ellertsen var det uaktuelt å tape.

– Det hadde nesten vært litt flaut. Da hadde jeg fått høre det hver eneste gang jeg er hjemme. Det er litt ekstra gøy å slå Sola, medgir Ellertsen.

Glassverket vant til slutt 36-23 mot Sola. Line Ellertsen satte punktum for målfesten i sluttsekundet.

– Det var vel fra cirka tolv meter. Jeg trodde aldri den skulle gå inn, smiler hun.

Lokalavisene Stavanger Aftenblad og Solabladet fokuserte begge mye på Line Ellertsen i sin dekning av Sola-kampen.

– Jeg var spent på Line i dag etter at hun har vært ute med skade en stund. Men hun har vært virkelig hvass på treningene i det siste. Hun begynner å ta nivået, sier Gabrielsen.

Han var forberedt på en viss overtenning av 17-åringen i sin første eliteseriekamp i hjemfylket, bare noen steinkast fra barndomshjemmet.

– Jeg regnet med at hun ville være ganske gira og vurderte å ta en prat med henne om det før vi reiste, men fant ut at hun ville lære mest av å prøve å regulere det selv. Det viste seg å gå fint, og hun var rett og slett outstanding, sier Glassverket-treneren.

Av Peter Tubaas