• En sterk Kari Brattset skåret tolv ganger for Glassverket mot Sola.

Strålte om kapp med Sola

02.03.16 // Kari Brattset skåret et dusin ganger da Glassverket leverte en av sine største borteseirer gjennom tidene.

Skrevet av petertu

Sola (glassverketelite.no): Glassverket skåret tre ganger det siste minuttet, og da endte det til slutt 36-23 borte mot Sola.

– Det var veldig gøy. Vi trengte en kamp hvor vi spiller med selvtillit helt inn og hvor vi viser at vi er et topplag, sier banens gigant, Kari Brattset.

Hun satte standarden umiddelbart ved å skåre de to første målene i Åsenhallen. Siden fulgte ytterligere ti.

– Det er veldig lett å stå på linja når jentene spiller inn så mange bra baller. Det var også veldig mye rom. Sola spiller et veldig offensivt forsvar. Da kan jeg bevege meg mye, og det liker jeg godt, sier Brattset.

Da Glassverket gikk til pause med 17-9 hadde Brattset skåret åtte av dem. Tolv mål er soleklar personlig rekord i antall mål for Kari Brattset.

– Det er over dobbelt så mye som jeg pleier å skåre, så det var jo moro, smiler østfoldingen.

Enda flere mål hadde det nok blitt om Kari spilte mer enn 45 minutter.

– Å skåre på tolv av tolv er det høy klasse over, det er utrolig sterkt. De andre jentene var også veldig flinke til å spille inn til henne. Vi må tenke på å gi flest mulig spilletid, så det var naturlig å la Monica Iversen få det siste kvarteret, sier trener Kenneth Gabrielsen.

En annen som herjet i Åsenhallen var Line Ellertsen, i det som praktisk talt er på hjemmebane for Sola-jenta. Hun skåret fire ganger.

– Det var utrolig gøy å spille en sånn kamp her hvor jeg kjenner så mange. Jeg er fornøyd selv, sier Line Ellertsen.

Glassverket opplevde ikke den nedturen i andre omgang som kom mot Rælingen sist. Selv med mange bytter bare økte Glassverket ledelsen.

– Dette viser hvor sterkt dette laget er. Det er et maskineri, konstaterer treneren.

Glassverket spilte dermed også på seg en stor dose selvtillit før en enda vanskeligere kamp, borte mot Halden på søndag.

– I dag er vi veldig flinke til å spille hverandre gode. Vi slipper ballen fort videre til en som har en bedre sjanse. Det gjør at veldig mange av spillerne skårer i dag også. I tillegg får vi kontret en del, og Martina spiller ekstremt bra i mål, sier Kari Brattset.

Formlaget Glassverket tok sin sjette strake seier og sin nest største seier for sesongen (19 plussmål borte mot Rælingen er den største).

– Dette var veldig morsomt. Jeg fryktet faktisk kampen litt på forhånd, ettersom vi trøblet så mye hjemme mot Sola i høst. Vi slet med å få tak på dem, og Sola har hatt veldig gode resultater etter nyttår. Så dette var over forventning, sier Gabrielsen.

Kampfakta: Sola – Glassverket 23-36 (9-17/14-19)
Grundigligaen 1516, Åsenhallen (Sola), onsdag 2. mars 2016, kl 18.00.
Glassverket. Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 5, Tiril Günther Merg 2, Monica Iversen, Line Bjørnsen 2, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 12, Pia Narvesen 3, Emilie Christensen 1, Trine Bronsta 1, Line Ellertsen 4.
Gule kort: Sola 3, Glassverket 1
Tominuttere: Sola 4, Glassverket 0

Av Peter Tubaas