• Emilie Christensen og Glassverket måtte slite seg til seier mot Bettina Sonerud og Rælingen i kveld.

Kraftanstrengelsen som felte Rælingen

28.02.16 // Glassverket-spillerne kunne putte nye to poeng på kontoen, men var ikke fornøyd med egen innsats mot Rælingen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det hanglet litt i starten, men så festet Glassverket grepet om Rælingen og alt tydet på nok en storesier mot romerikingene. Men de lilla måtte nøye seg med en 31-28-seier mot de hvite og røde.

– Deler av første omgang var veldig bra, men det er flaut det vi viser i andre omgang. Det holdt på å bli en dyr lærepenge. Vi trodde kanskje mye var avgjort til pause og er ikke skjerpet nok. Men Rælingen er et altfor godt lag til at vi kan tenke sånn, sier Emilie Christensen.

På stillingen 19-9 hadde Rælingen ingenting å tape og gikk entusiastisk til verks etter pause, anført av en skuddvillig Julie Bøe Jacobsen. Etter tolv minutter var det bare fire mål som skilte lagene.

– Vi gjorde det litt unødvendig spennende i dag , men vi vant i hvert fall og er veldig glad for det. Vi trodde vel bare vi skulle kjøre på i andre omgang, men så blir vi altfor unøyaktige både framover og bakover. Det er ikke helt lett å skjønne hvorfor, sier firemålsskårer Line Bjørnsen.

– Vi mister fokus. Vi slipper oss ti prosent ned og plutselig er vi dobbelt så dårlige, sier Line Ellertsen.

Ellertsen satte litt fart i sakene igjen midtveis i andre omgang. Hun skaffet et par straffekast og sørget for et par skåringer. Men Rælingen ga ikke opp. Etter 24 minutter i andre omgang var gjestene faktisk bare to mål bak, og det var stille i Drammenshallen.

– Det går ikke an å tro at det går av seg selv i Grundigligaen. Jeg følte vi hadde kontroll og fikk aldri panikk, men jeg var så bekymret at jeg måtte sette innpå Emilie Christensen igjen. Hun bidro til å dra det i land, sier trener Kenneth Gabrielsen om sluttminuttene.

Og det var ikke så dumt, for bergenseren ble for fjerde gang på fem kamper kåret til Glassverkets beste spiller, blant annet takket være en fandenivoldsk innsats og to skåringer i de fem siste minuttene.

– Det var godt å få satset litt når det var så mye rom. Jeg har en tendens til å få noen sånne blaff og så holder jeg på å dø etterpå, ler en sliten, men lettet Christensen, som aldri var redd for seieren.

– Det skulle ganske mye til for at det skulle bli så mye dårligere, så jeg var egentlig aldri bekymret, sier hun.

Rælingen leverte trolig opp mot årsbeste i en periode i andre omgang da de skåret nesten i hvert angrep og hvor hjemmelaget omtrent ikke tegnet seg på skåringslista.

– Dette er nok et varsel om at de antatt svakere lagene også kan spille god håndball, så nå må vi lære at vi ikke kan slippe oss ned mot noen motstandere, sier Christensen.

Kampfakta: Glassverket – Rælingen 31-28 (19-9/12-16)
Grundigligaen 1516, Drammenshallen (Drammen), søndag 28. februar 2016, kl 16.
Tilskuere: 594
Glassverket: Martina Thörn, Guro Rundbråten, Hege Bakken Wahlquist 3, Tiril Günther Merg 4, Monica Iversen 1, Charlotte Aasbø, Line Bjørnsen 4, Kristin Nørstebø 5, Kari Brattset 3, Pia Narvesen 3, Line Ellertsen 2, Emilie Christensen 6, Trine Bronsta, Ane Landås Hovland.
Gule kort: Glassverket 1, Rælingen 3.
Tominuttere: Glassverket 0, Rælingen 1.

Av Peter Tubaas