• Trine Bronsta og Tiril Günther Merg og Glassverket er glade for å kunne hjelpe Mathias Kolstad Holm og vennene i DHK.

Glassverket-spillerne støtter kronerullingen til DHK

26.02.16 // Jentene i Glassverket gjør en innsats for å redde økonomien til Drammen HK, og vennene i blått er takknemlige.

Skrevet av petertu

Drammen HK har kniven på strupen i økonomisk forstand, og har startet en innsamlingsaksjon hvor målet er å nå 500.000 kroner i løpet av kort tid.

– Vi i Glassverket er også interesserte i å beholde et topplag for herrer i byen. Det bidrar til ekstra håndballinteresse og er bra for begge lag. Vi oppfordrer alle som er glade i håndball om å hjelpe DHK-gutta, sier Trine Bronsta og Tiril Günther Merg.

Klikk her for å bidra til innsamlingsaksjonen og for å se hvem som har bidratt til nå.

Glassverket og Drammen kjemper i hver sin ende av hver sin tabell. Mens de lilla kjemper om medaljer, kjemper DHK for poeng i bunnstriden og for penger i kassa.

– Det er ikke noen luksus i Glassverket heller, men Drammen sliter åpenbart veldig nå, og da er vi glade for å kunne hjelpe, sier Tiril Günther Merg.

Drammen Håndballklubb runder 25 år i begynnelsen av mars 2017 og har et mål om at klubben skal kunne feire begivenheten i visshet om at de er på rett kurs.

– De har ikke bedt oss om penger, men om hjelp til å spre budskapet. Vi tenkte vi kunne gjøre begge deler, selv om pengebeløpet kanskje blir litt symbolsk. Det viktigste er at vi står sammen. Det er ikke gutta sin feil at laget er i den situasjonen, sier Trine Bronsta.

I skrivende stund er DHK oppe i cirka 118.000 kroner og har et lite stykke igjen til målet, men de blåkledde er takknemlige for all drahjelp.

– Det er helt fantastisk at de stiller opp på den måten. Det betyr veldig mye å få den støtten fra akkurat dem. Vi kjenner jo hverandre veldig godt, pleier å se kampene til hverandre og trener ofte samtidig. Vi setter stor pris på engasjementet, som sier alt om disse jentene, sier DHK-målvakt Mathias Kolstad Holm.

Neste uke arrangerer Glassverket håndballskole, og som takk for hjelp til kronerullingen, stiller noen av DHK-spillerne opp som instruktører.

– Det skulle bare mangle, og vi kunne stilt opp på det uansett, men vi er veldig glad vi kan bidra litt tilbake. Hvem som kan hvilke dager er vi ikke helt sikre på, men vi stiller. Det blir moro, sier Kolstad Holm.

PS! Husk at du fortsatt kan melde deg på håndballskolen til Glassverket som arrangeres i neste uke. Klikk her for mer informasjon og påmelding!

Av Peter Tubaas