• June Andenæs venter på et innspill i kampen mot Emilie Christensen og Glassverket forrige uke.

Klar for å slåss for Glassverket

25.02.16 // Glassverket er sikret bunnsolid rutine når June Andenæs (32) spiller for klubben fra og med neste sesong av.

Skrevet av petertu

I går skåret hun åtte mål da Molde yppet seg borte mot Larvik. Og for åtte dager siden gjorde hun livet livet surt for Glassverket i det som for drammenserne var en vrien bortekamp i Molde. Nå har June Andenæs signert en toårskontrakt med Glassverket, som gjør at hun skal slåss om poengene i lilla de to neste sesongene.

– Det gleder jeg meg veldig til. Det blir veldig spennende, og det blir gøy å få møte jentene og komme i gang, sier June Andenæs til glassverketelite.no.

Etter lang fartstid i Levanger og på Byåsen, hoppet linjespilleren på et aldri så lite utenlandseventyr og spilte én sesong i russiske Lada Togliatti, før hun returnerte til Norge. For halvannet år siden ble hun mamma for første gang, og i høst gjorde hun comeback for nyopprykkede Molde, som Glassverket slo 28-20 sist uke.

– Jeg har det veldig fint i Molde, men det var egentlig en ganske lett avgjørelse å gå til Glassverket. Jeg føler meg klar for en enda større utfordring, og det virker interessant det Geir har på gang for neste år. Han vil noe med laget, og det vil jeg også, selv om jeg har passert tredve, sier Andenæs.

Andenæs skal fylle tomrommet etter Monica Iversen som legger opp og Kari Brattset som er på vei til ny klubb. Andenæs har én offisiell A-landskamp for Norge og kjenner en rekke av Glassverket-spillerne fra samlinger opp gjennom årene. Best kjenner hun Guro Rundbråten fra tiden i Byåsen.

– Det blir topp å være på lag med Guro igjen. Hun er en type målvakt som er veldig flink til å gi tilbakemeldinger til meg på skudd og slikt, og sånn liker jeg å ha det. Hun er en bra dame, smiler Andenæs.

June Andenæs er fra Gloppen noe som betyr at andelen av spillere fra Sogn og Fjordane i Glassverket opprettholdes, nå som Hege Bakken Wahlquist er på vei til Danmark.

– Jeg kjenner ikke henne personlig, men vi er ikke så veldig mange håndballspillere i eliteserien fra Sogn og Fjordane, så vi vet jo om hverandre. Og jeg er samme årgang som Malene Solheim, så vi kjenner også litt til hverandre, sier Andenæs om keepervikaren som kom hjalp Glassverket ut av keeperkrisen da Sissi Karlsson ble skadet for halvannet år siden.

Men før hun tar med seg datteren Eva Ingeborg og samboeren og flytter sørover, skal hun være med og sikre plassen for Molde i Grundigligaen.

– Selv om jeg skifter klubb, gir jeg naturligvis jernet for Molde. Vi skal kjempe til siste slutt og alt handler om å berge plassen. Det er jeg sikker på at vi skal greie. Jeg har en god følelse, og gleder meg til de siste kampene, sier June Andenæs.

Mot Larvik på onsdag kveld ble det imidlertid tøft, som for alle andre lag. Etter en god start tapte Molde til slutt 24-37 borte mot gigantene fra Vestfold.

– June Andenæs er en solid og god linjespiller og den første vi tok kontakt med. Vi har vært bortskjemt med Kari Brattset de siste årene, men nå har vi fått en veldig god erstatter. Hun er like god bakover, som hun er framover, og hun har all den rutinen vi trenger i et fortsatt ganske ungt Glassverket-lag, sier Geir Oustorp.

Både Kenneth Gabrielsen og den påtroppende hovedtreneren til Glassverket har hatt Andenæs på lista lenge.

– Det er viktig for oss at hun også har en viss erfaring fra internasjonal håndball. Og bare det at hun dro til Russland da hun ville prøve seg ute er ganske spenstig gjort. Det sier mye om innstillingen hennes, sier Oustorp.

Av Peter Tubaas