• Eline Rikartsen gjorde en god kamp mot Skrim 2, men Glassverket 2 tapte likevel (arkivfoto).

Tapte naboduellen

24.02.16 // Selv om Eline Rikartsen leverte varene, ble det en tung kveld for 2. divisjonslaget til Glassverket mot erkerivalen.

Skrevet av petertu

Ungjentene på Glassverket 2 som vant tre strake kamper i Lerøyserien i helgen, måtte se seg grundig slått med 38-24 av Skrim 2 i Kongsberghallen onsdag kveld.

– Det er greit å tape i blant, men jeg hadde foretrukket at vi tapte med stil. Her hang vi ikke med, sier trener Espen Rødevand etter sesongens største nederlag.

De første ti minuttene holdt Glassverket 2 sånn noen lunde følge, men derfra og ut kontret kongsberglaget gjestene fra Drammen i senk.

– Vi gjør dårlige vurderinger og mye feil og blir straffet for det. Det handler i bunn og grunn om konsentrasjon, innsats og vilje. Når det mangler, så blir det vanskelig, sier treneren.

Skrim 2 gikk med det forbi Glassverket 2 på tabellen i 2. divisjon. Og med bare halvannen uke til en ny Lerøyrunde (på Nordstrand), var kanskje dette akkurat den påminnelsen laget trengte, om at ingenting går av seg selv.

– Vi må ha lyst til å spille god håndball når vi går på banen, men vi graver oss ikke ned for dette. Nå skal vi hjem og trene godt og så ser vi fram til nye kamper og poeng, sier treneren.

Ane Landås Hovland og Eline Rikartsen var med fra elitelaget og sistnevnte leverte en mer enn godkjent kamp med sine seks skåringer. I tillegg fikk vi noen gledelige debuter i seniorhåndballen av 99-årgangene Marte Lillejord og Martine Håkonsen.

– De klarte seg veldig bra. De har gjort det bra på Bringlaget, og det var naturlig å la dem få sjansen på et litt høyere nivå når vi trengte spillere på grunn av sykdom og skader, sier Glassverket-treneren.

– Vi kan jo ikke forvente at to så unge spillere skal dra lasset. Vi ble litt for unge i dag, mot et Skrim-lag med atskillig mer rutine, legger Rødevand til.

Eline Rikartsen var eldst på Glassverket 2 med sine 20 år og 34 dager, mens Skrim 2 hadde én spiller som var yngre enn henne.

Kampfakta: Skrim 2 – Glassverket 2 38-24 (19-12/19-12)
Glassverket 2: Silje Meese Johannessen, Thea Pedersen, Nora Egge Johansen 2, Ane Landås Hovland 5, Matilde Johansen 4, Sofie Lillelien, Anna Riakhina 2, Marte Moen 1, Linn Andresen 4, Marte Lillejord, Martine Håkonsen, Elin Rikartsen 6.

Av Peter Tubaas