• Martina Thörn i samtale med landslagskollega Johanna Bundsen etter en treningskamp mot Sävehof i Partille rett før jul i 2015.

Landslagsplass i bursdagsgave

22.02.16 // Martina Thörn er et lite skritt nærmere OL, men først skal hun bidra til at Sverige kvalifiserer seg.

Skrevet av petertu

Glassverket-målvakt Martina Thörn fylte 25 år på søndag, og tidligere i uken fikk hun meldingen hun håpet på fra det svenske håndballforbundet. Hun er med i troppen til OL-kvalifiseringen i mars.

– Ja, det var en perfekt bursdagsgave. Jeg hadde et håp, for jeg visste at de skulle ta ut tre målvakter, men jeg kunne ikke vite sikkert før jeg fikk bekreftelsen. Jeg er naturligvis veldig glad jeg ble tatt ut, smiler Martina Thörn til glassverketelite.no.

Thörn danner målvaktstrio med litt mer rutinerte Filippa Idéhn fra danske Team Esbjerg og Johanna Bundsen fra svenske Sävehof. Sistnevnte har opplevd at kneskålen har hoppet ut av posisjon nylig.

– Hadde Johanna Bundsen vært hundre prosent skadefri og de var helt sikre på henne, så hadde jeg nok ikke vært med. Men siden hun har vært skadet, vil de nok ikke ta noen sjanser, sier Glassverket-keeperen.

Thörn ble for første gang tatt ut på landslaget i oktober, da hun var på treningsleir på Gran Canaria og fikk sine første, uoffisielle landskamper. Nå er hun med i den svenske troppen til OL-kvalifiseringen i Astrakhan i Russland 18. – 20. mars. Der skal Sverige skal møte Russland, Polen og Mexico i kampen om en billett til Rio i sommer. De to beste går til OL.

– Jeg husker jo hvor kult det var i høst, så jeg gleder meg til å være samlet i to uker med landslaget. Da var det trening. Nå er det alvor. Det er fint å få med seg litt erfaring fra når det virkelig gjelder, for vi vil alle at vi skal kvalifisere oss til OL. Jeg tror vi har en god sjanse mot de lagene, men vi må prestere på høyste nivå. Det blir ingen lett kvalifisering, sier hun.

Glassverket kunne havnet i Russland i forbindelse med europacup, men det ble det ikke noe av. Thörn var trolig den eneste på laget som ville dit, og nå får hun altså oppfylt ønsket sitt likevel. Astrakhan ligger nøyaktig like langt øst som Togliatti, men mye lenger sør. Byen ligger ved Europas lengste elv, Volga, og ikke så langt fra det kaspiske hav eller fra grensen til Kasakstan.

– Jeg tror det blir en veldig spennende tur. Jeg har aldri vært der før, så det er skikkelig eksotisk, sier hun.

Av Peter Tubaas