• Linn Andresen markerte seg nok en gang mot Viking søndag (bildet er fra kampen mot Nithak på lørdag).

De gjorde det igjen

21.02.16 // Glassverket vant søndag morgen sin tredje strake seier og har dermed to runder på rad med full pott og topper fortsatt tabellen i Lerøyserien.

Skrevet av petertu

Viking ble ingen målestokk søndag, selv om Glassverket ikke vant med mer enn 28-25 mot bergenserne.

– Vi spilte en fantastisk førsteomgang, hvor vi ledet med ni mål. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jentene gjør alt etter planen. Vi setter opp et sinnsykt tempo og bestemmer det som skal skje ute på banen, sier Espen Rødevand om kampen i Lihallen.

Linn Andresen ledet an før pause, med hele syv fulltreffere i den ene omgangen hun spilte. Og for det fikk hun også bestemannsprisen i kampen. Glassverket var oppe i elleve mål på det meste, men ga imidlertid fra seg initiativet utover i andre omgang. Viking skåret seks på rappen på et tidspunkt, noe som gjorde avslutningen litt mer spennende enn nødvendig.

– Det er nyttig lærdom for oss. Vi skal ikke slippe oss ned mange hakk før de er bedre enn oss. Det sniker seg nok inn en trygghet i laget, og tviler på om dette hadde skjedd om vi ledet med fem. Spillerne prøver å rette opp egne feil alene, og når det blir så mye en og en, blir det vanskelig, sier Rødevand.

Glassverkets J18-lag topper fortsatt den landsdekkende 18-årsserien med to poeng ned til Byåsen og nå tre poeng ned til Fjellhammer, som tapte en kamp i helgen.

– For oss har det vært en perfekt helg. Tre gode kamper, ingen nye skader og vi beholder eller øker ledelsen til lagene bak. Nå er det bare å få to treningsuker, så braker det løs igjen. Men det kommer bare til å bli tøffere og tøffere, understreker Glassverket-treneren.

Av Peter Tubaas