• Sofie Lillelien, Silje Meese Johannessen og Ane Landås Hovland jubler etter seieren mot Nit/Hak.

– Denne seieren er verdt et blått øye

20.02.16 // Ane Landås Hovland spilte en knallkamp, men fikk en albue i panna og måtte se lagvenninnene hale i land seieren mot Nit/Hak.

Skrevet av petertu

Li (glassverketelite.no): I den andre kampen i Lerøyserien lørdag var sterke Nit/Hak ute etter revansje etter tapet på Åskollen i høst. Hjemmelaget yppet seg i starten, men så satte Glassverket standarden.

– Jeg er innmari stolt av jentene. De tar opp fighten med en gang, står på og kjemper hele veien. Jeg tar av meg hatten for den prestasjonen, sier trener Espen Rødevand.

Det var skikkelig LK98-show i første omgang, da Line Ellertsen og Ane Landås Hovland skåret seks mål hver mot landslagsvenninnen Julie Bøe Jacobsen. Glassverket ledet 16-11 til pause. I andre omgang ble det jevnere, men vertene kom aldri nærmere enn fire mål.

– Det var dritdigg å vinne mot Nit/Hak, for de er så gode i utgangspunktet. De kom med tusen forskjellig forsvar, men vi løste hver situasjon. Vi spilte skikkelig bra i dag, sier Line Ellertsen.

Ane Landås Hovland fikk en albue i panna fem minutter før full tid og avsluttet kampen på benken med et kaldt håndkle over hodet.

– Jeg fikk en smell rett over øyet. Det var ikke så vondt at jeg ikke kunne spille, men jeg så jo ingenting. Jeg tror det går bra, men det kan fort bli et blått øye av det. Men denne seieren er verdt flere blåøyer, gliser hun.

Glassverket vant til slutt 28-21 mot Nittedal. Og det er litt prestisje når landslagsvenninner møtes, men etterpå er man like gode venner.

– Det er ekstra deilig å slå Nit/Hak når vi visste de var så revansjesugne. Det er gøy å vinne mot noen du kjenner, men Julie står på i dag, det skal hun ha. Det går ikke an å si noe vondt om henne, sier Hovland, som ble kåret til banens beste i kampen.

Glassverket hadde startet lørdagens første kamp med litt rusk i maskineriet fra start mot Sarpsborgalliansen. Men Glassverket kom ajour da Ane Hovland utliknet til 8-8 etter 15 minutter og hadde en viss kontroll fram til pause. Etter hvilen var det ingen tvil og Glassverket vant 26-19 til slutt.

– Det var deilig å starte helgen med en seier. Jeg var litt redd da vi fikk en så trå start på kampen, for vi fikk det ikke helt til. Men vi gir aldri opp og konsentrerer oss om å gjøre det vi vet vi kan, sier Silje Meese Johannessen, som ble kåret til Glassverkets beste, men også Linn Andresen hadde gjort seg fortjent til en slik utmerkelse.

– Det var litt nervøst i starten, og vi ble litt utålmodige. Det fikk vi tatt en god prat om i pausen. Vi hadde fokus på å bearbeide angrepsspillet litt mer så vi skulle komme til bedre muligheter. De gode sjansene kommer hvis vi har is i magen. Men jeg satt med en følelse hele tiden at vi ville dra fra, og det er gøy å se hvordan absolutt alle presterer når de får sjansen, sier trener Espen Rødevand.

Glassverket demonstrerte en solid bredde i troppen da laget avsluttet med syv andre spillere på banen enn de som startet, uten at kvaliteten var svekket.

Glassverket møter TIF Viking kl 10.00 søndag.

Av Peter Tubaas