• Glassverkets J18-lag er klar for ny Lerøy-runde i helgen. Dette bildet er fra desemberrunden i Bergen.

– Vi må være dønn til stede

19.02.16 // Glassverkets J18-lag lader nå batteriene til det som blir en knallhard Lerøy-helg på Romerike.

Skrevet av petertu

Glassverkets Lerøy-lag skal møte Nit/Hak, Sarpsborgalliansen og Viking i Lihallen i Nittedal i helgen. Det

– Det blir tøft i alle tre kampene. Alle de tre lagene har relativt få tap og tapt knepent i mange av kampene. Det viser bare at Lerøy-serien i år blir sinnsykt tøff. Dette blir like vrient som forrige runde, sier trener Espen Rødevand.

Da vant Glassverket samtlige kamper i Bergen, mot Stabæk, Bjarg og Fyllingen. Takket være den innsatsen topper de lilla Lerøy-serien etter to helger, med totalt fem seirer og ett tap. Fra nå av blir det bare tøffere og tøffere.

– Vi må være dønn til stede for å få med oss poeng i helgen. Det går ikke av seg selv fordi vi er øverst på tabellen, tvert imot. Vi må fighte mer enn noen gang. Alle vil ta det laget som leder. Det må vi være klare over og sørge for å takle det presset, sier han.

Første kamp er mot Sarpsborgalliansen (lørdag 13.30), som har hatt mye bra på gang i yngres klasser de siste årene. Sarpsborgalliansen er nummer 11 i Lerøy-serien med to seirer ett uavgjort og tre tap.

– Sarpsborgalliansen har levert gode resultater også i vinter og spiller tilsynelatende bra. Vi har ikke spilt mot dem i år, men de gjorde det veldig bra i fjor, hvor de var i toppen i både Bring og Lerøy, så de er til å regne med.

Vertslaget Nit/Hak (lørdag 18.00) er nummer fem i Lerøy-serien med fire seirer og to tap. De fikk gjennomgå av Glassverket i kvalifiseringen til Lerøy-serien i høst, og har helt sikkert lyst på hevn.

– De er garantert revansjesugne, og hadde en god runde sist med seks poeng. De har mange gode spillere, blant annet LK98-spiller i Julie Bøe Jacobsen, sier Rødevand.

Også i søndagskampen mot Viking (10.00) kan det bli dueller mellom Glassverkets LK98-spillere Line Ellertsen og Ane Landås Hovland – og landslagskollega Anna Mathiassen.

– Vi vet at Viking har levert noen gode kamper i 1. divisjon og gjorde det bra mot elitelaget i NM i høst. Det er mulig vi får se igjen noen av disse spillerne også i Lerøyserien. Men vi er mest opptatt av oss selv. Gjør vi det vi vet vi kan, så kan vi slå alle, sier Rødevand.

Av Peter Tubaas