• Slik så det ut da Trine Bronsta skåret sitt første mål mot Molde i går. Det er ikke tilfeldig at bakspilleren treffer oftere med skuddene og med taklingene.

Nå sitter skuddene

18.02.16 // Trine Bronsta kan juble mer enn noen gang, ikke bare når hun skårer mål, men like mye fordi det begynner å fungere skikkelig bra ute på banen.

Skrevet av petertu

Molde (glassverketelite.no): Trine Bronsta er ikke den bakspilleren som får mest spilletid, men i februar har hun fått skikkelig sving på sakene.

– Det er morsommere å være Trine Bronsta som håndballspiller nå enn for ett eller to år siden, og morsommere skal det bli, smiler 22-åringen lurt.

Selv om hun startet på benken mot Molde, markerte Bronsta seg umiddelbart da Glassverket vant sin fjerde kamp på rad onsdag kveld. Totalt tre kanonkuler smalt i kassa bak en god Molde-keeper. Det er ikke tilfeldig.

– Jeg vet jeg ikke har vært tøff nok på mål og har jobbet en del med det. Jeg synes jeg har blitt mer direkte på mål nå. Nå blir det kanskje for mye noen ganger, men det er bedre enn det motsatte. De får heller ta meg av hvis det blir for mye, sier Bronsta.

Nå får hun mer spilletid enn noen gang, også mot de gode lagene og i vriene bortekamper. Med tre spillemål mot Molde, to mot Vipers og to mot Nordstand tangerte hun en tilsvarende periode før jul i 2014.

Forskjellen er at den gangen kom mange av målene fra syvmeteren og at hun ikke skåret så mye mer den sesongen. Nå spiller hun også mye mer, og allerede i forrige kamp tangerte hun fjorårets 11 mål.

– Det er helt nydelig at det begynner å fungere. Det kan nesten ikke beskrives. Alle vil jo spille mest mulig. Og jeg er fornøyd med at jeg tar sjansen når jeg får den, sier Bronsta.

I januar ble det ekstra lite spilletid på Trine Bronsta. Alle som har vært i den situasjonen vet hvordan det er.

– Det var ikke noe gøy. Jeg grublet mye på hva jeg gjør galt, men jeg vet at man ikke bare kan grave seg ned heller. Men jeg ble tent av det, og tenkte at jeg bare måtte gjøre meg fortjent til å spille ved å prestere på trening, sier hun.

Foruten å være litt mer skyteglad og mer presis i avslutningene, så har forsvarsarbeidet blitt satt under lupen.

– Trenerne er flinke til å gi meg konkrete og konstruktive råd. Jeg har fått sjansen til å terpe mye på det på trening, og jeg synes det begynner å bli bedre.

Trener Kenneth Gabrielsen er imponert over fremgangene og skryter av sin trofaste sliter, som er den som har vært nest lengst sammenhengende i Glassverket etter Monica Iversen.

– Det stemmer at Trine nesten ikke fikk spille i januar. Men spesielt fra slutten av januar og fram til nå har hun vært veldig god på trening. Det legger vi selvfølgelig merke til. Nå leverer hun hver gang hun får sjansen. Trine Bronsta er en trygg og god spiller som holder seg til avtaler og går i de rette rommene, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas