• Kristin Nørstebø i duell med Anniken Obaidli og June Andenæs sist lagene møttes, i semifinalen i november 2015.

Forberedt på «trøkk» mot styrket Molde

16.02.16 // Glassverket møter et forsterket Molde på desperat poengjakt i en intim hall laget aldri har spilt i før.

Skrevet av petertu

Glassverket møter Molde for tredje gang i nyere tid i onsdagens bortekamp i Idrettens Hus. Der er det knapt noen i Glassverket som har satt sine bein før.

– Det blir veldig spennende. Det er alltid noe ekstra med en ny by og ny arena. Jeg har aldri verken ledet et lag eller spilt håndball i Molde. Jeg tror ikke så mange av jentene har spilt der heller, sier trener Kenneth Gabrielsen.

De to kampene Molde har vunnet i serien er nøkkelkamper mot Skrim og Rælingen, og begge ble vunnet hjemme i Molde.

– De har gjort en ganske god figur på hjemmebane i år, og kommer til å kjempe med nebb og klør. Det er en liten hall, hvor det pleier å være fullt trøkk fra 400 tilskuere. Så det er ikke noe å si på entusiasmen rundt kampene der oppe, sier Gabrielsen.

Grundigligaen 1516: Molde – Glassverket, Idrettens Hus (Molde), onsdag 17. februar 2016, kl 18.00
Se kampen her.

Molde har alt vært på besøk i Drammenshallen to ganger og ga Glassverket tidvis trøbbel allerede i høst. Men Glassverket vant til slutt 35-27 i semifinalen i cupen i november og 32-21 i hjemmekampen i serien.

– Molde hang brukbart med i store deler av begge de kampene. Nå kjemper de for å overleve, og vi kjemper om medaljer, så jeg tror jeg det blir kamp til døra på onsdag. Det er åpent i bunnen av tabellen, men jeg tror Molde har potensiale til å holde plassen til slutt, sier Glassverket-treneren.

Etter nyttår har ”Håndballjentan” forsterket seg med Tine Rustad Kristiansen og Isabel Blanco, begge med blant annet fartstid i Larvik og på landslaget og et hav av rutine.

– De har en voldsom merittliste, så hvis de kommer opp på et nivå i nærheten av det de har vært på tidligere, så er det helt klart en veldig forsterkning for Molde. Det tar gjerne litt tid før man blir varm i trøya i ny klubb, men dette viser at Molde mener alvor i kampen for å beholde plassen, sier Gabrielsen.

Fra før av har de nyopprykkede romsdalingene en rekke attraktive spillere, som for eksempel landslagsspiller Anniken Obaidli.

– Hun er en av de mest spennende spillerne i eliteserien, så hun må vi passe ekstra godt på. Men de har flere spillere med kvalitet som vi er oppmerksomme på. Vi tror også de kan komme med to linjespillere, så vi må være forberedt på det meste, sier Gabrielsen.

Glassverket har fått sving på sakene igjen med tre seirer på de tre siste kampene, blant annet mot medaljekandidatene Tertnes og Vipers.

Fem siste seriekamper:
Molde: T-S-T-T-T
Glassverket: S-S-S-T-S
Siste kamp først.

Siste møter med Molde:
2015 10/11 S 35-27 (NM, Drammenshallen)
2015 27/9 S 32-21 (GL, Drammenshallen)
Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas