• Geir Oustorp (th) og Glassverket på flyplassen i Skopje i november, på vei til bortekamp i Serbia.

– Europacup gjør oss ekstra attraktive

15.02.16 // Glassverkets påtroppende trener, Geir Oustorp, er godt i gang med jakten på forsterkninger foran neste sesong, hvor flere nøkkelspillere kommer til å forsvinne.

Skrevet av petertu

Glassverket er i skrivende stund i samtaler med flere spillere, men foreløpig er det ikke noe fast fisk å melde om.

– Jeg håper de første spillerne kan falle på plass om ikke lenge. Jeg får telefoner både fra spillerne direkte, eller fra deres agenter. Vi har en konkret liste. Men jeg vil ikke si hvor mange navn vi har på lista. Men jeg kan avsløre at det er snakk om mange spennende navn, smiler Geir Oustorp hemmelighetsfullt.

Selv om treneren ikke vil avsløre hvilke spillere som står på lista, så er det åpenbart at Glassverket ønsker å sikre seg spillere som bidrar til å opprettholde det høye nivået klubben har nådd.

– Vi ser i prinsippet over hele verden, men selvsagt mest i Norge. Vi får prøve å finne de som har lyst til å være med og bidra. Vi ønsker å finne de rette spillertypene. Vi ser ikke bare på om de er gode til å spille håndball, men også på om de passer inn i klubben, sier Oustorp.

Den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen mener det er avgjørende at Glassverket kan tilby europacupspill neste sesong.

– Vi er allerede sikret europacup til høsten. Klubben har sagt den skal satse, og det innebærer blant annet at vi takker ja til spill i Europa. Europacup gjør oss ekstra attraktive, sier Oustorp.

Nytt av året er det at også kvinnesiden får sin egen liga for de nest beste lagene, nemlig europaliga.

– Er vi heldige og dyktige og kommer oss gjennom kvalifiseringen til høsten, kan vi få spille europaliga ett år fra nå av. Det betyr helg etter helg med god matching mot internasjonal motstand, sier den påtroppende treneren.

Glassverket har vært i medaljekampen i serien de siste to årene og spilte i vinter sin første sesong i Europa i nyere tid. Det endte med exit mot Viborg i åttendedelsfinalen. At det blir europacup også til høsten er naturligvis ekstra tiltrekkende for spillere som ønsker å komme til Glassverket.

– Det er viktig at vi kan friste med det. Spillere med ambisjoner ønsker internasjonal matching. Vi vet jo hvor gøy og lærerikt det har vært for oss i år, både som klubb og lag. Vi er veldig glade for at vi har kvalifisert oss til spill i Europa også neste år, sier Geir Oustorp.

Av Peter Tubaas