• Tiril Günther Merg og Kari Brattset jubler for én av 30 skåringer mot Vipers.

Nærmer seg skåringsrekord

14.02.16 // Glassverket er i posisjon til å sette ny «skåringspers» i serien. De lilla ligger allerede «én kamp foran fjoråret» hvis vi ser på antall skårede mål.

Skrevet av petertu

Etter 15 serierunder har Glassverket allerede skåret 32 ganger flere enn i fjorårssesongen, og det helt uten en storskårer som Veronica Kristiansen og med søsteren Jeanett ute halve sesongen.

– Jeg visste ikke at vi hadde såpass mange flere mål, men det synes jeg er veldig bra. Jeg er enormt imponert over den viljen til å prestere og ønsket om å få til noe sammen som disse jentene har, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Glassverket står med 423 mål så langt i år, et snitt på 28,2, som så langt er det beste laget har hatt siden opprykket. Det betyr at klubben ligger godt an til å slå sin personlige skåringsrekord på 599 mål i serien fra 1213-sesongen.

– Vi har jobbet mye med at de skal se mulighetene sine bedre. Se bare på utviklingen til spillere som Tiril Günther Merg og Emilie Christensen, for ikke å glemme Hege Bakken Wahlquist som har en uttellingsprosent som hun ikke har vært i nærheten av tidligere i karrieren. I tillegg skårer mange andre spillere jevnt bra med mål. Da hjelper det på lista, sier Gabrielsen.

Glassverket har til nå i år skåret ett mål mer per kamp enn i den skåringsrike første sesongen etter opprykket, og betydelig mer enn de to foregående sesongene (se tabell nederst).

– Det er veldig positivt at utviklingen er sånn. Det viser at vi ikke er avhengig av én eller to spillere. Målene er fordelt på mange spillere, sier Tiril Günther Merg, som puttet fem ganger mot Vipers på onsdag.

– Det er en stund siden jeg har vært oppe i fem mål, så vidt jeg husker, men jeg kunne skåret på noen flere sjanser egentlig. Jeg er jo ikke den som pleier å skåre mest, men utviklingen går jo rett vei, så jeg er fornøyd med det, sier Günther Merg.

Glassverket skåret over 30 mål i seks kamper på rad i starten av sesongen. Siden har det blitt lenger mellom kampene med mye mål, faktisk fem kamper på rad med under 30. Men nå har Glassverket to kamper på rad med over 30 igjen, mot Nordstrand og Vipers.

– At vi skårer mer er et resultat av at vi har jobbet veldig mye med samspillet på trening. Vi har mye fokus på å spille oss til bedre sjanser. Da blir det også flere mål. Det er også forklaringen på at så mange skårer godt med mål. Vi skårer fra alle posisjoner, og det er en skikkelig lagseier at vi greier det, sier lagkaptein Kristin Nørstebø.

På toppskårerlista til Glassverket i serien er Kari Brattset tilbake i tet med 73 mål, ett foran Hege Bakken Wahlquist med sine 72. Og nå er det like før Jeanett Kristiansen, med 63 mål så langt, gjør comeback.

– Jeg synes vi har blitt veldig flinke til å spille hverandre gode. Alle jentene kommer med klare tilbakemeldinger på hvordan de ønsker at det skal være, og da blir det lettere å skape gode sjanser for hverandre, sier Kari Brattset.

Glassverkets mål i serien de fire siste sesongene
1213: 599 mål – 27,1 i snitt (22 r)
1314: 541 mål – 24,6 i snitt (22 r)
1415: 579 mål – 26,3 i snitt (22 r)
1516: 423 mål – 28,2 i snitt (15 r)

Av Peter Tubaas